VOJNA

Smrtonosno odštevanje: »Kmalu boste videli Gazo od znotraj«

Izrael, ki se pripravlja na kopensko ofenzivo na Gazo, je ob meji z enklavo namestil več deset tisoč vojakov, ki čakajo na začetek operacije.
Fotografija: Izrael, ki se pripravlja na kopensko ofenzivo na Gazo, je ob meji z enklavo namestil več deset tisoč vojakov, ki čakajo na začetek operacije. FOTO: Ronen Zvulun Reuters
Odpri galerijo
Izrael, ki se pripravlja na kopensko ofenzivo na Gazo, je ob meji z enklavo namestil več deset tisoč vojakov, ki čakajo na začetek operacije. FOTO: Ronen Zvulun Reuters

Izraelski obrambni minister Joav Galant je danes vojakom, ki so nameščeni ob meji z Gazo, dejal, naj se organizirajo in pripravijo. Dodal je, da bodo kmalu »videli Gazo od znotraj«, poroča britanski BBC.

image_alt
Veste, kaj pomeni islamski džihad in v čem se razlikuje od Hamasa?

Izrael, ki se pripravlja na kopensko ofenzivo na Gazo, je ob meji z enklavo namestil več deset tisoč vojakov, ki čakajo na začetek operacije.

Napovedal popolno uničenje palestinskega gibanja Hamas

Obrambni minister je danes pred vojaki spregovoril še o napadu Hamasa na Izrael 7. oktobra. »Ni opravičila za to. Samo popolno uničenje organizacije Hamas - terorističnih infrastruktur, vsega, kar je povezanega s teroristi in tistih, ki so jih poslali,« je povedal.

image_alt
Hamas mu je pobil družino, a besede tega človeka so se dotaknile vseh (VIDEO)

V petek vendarle humanitarna pomoč v Gazo? 

Po napadu Hamasa se je Izrael odzval z obsežnim obstreljevanjem Gaze, ki je po zadnjih podatkih terjalo najmanj 3785 življenj, več tisoč ljudi je ranjenih. Na izraelski strani poročajo o 1400 mrtvih. Obenem je izraelska vojska odredila blokado Gaze in evakuacijo severnega dela.

image_alt
Na Trgu republike odmevalo: »Skupaj stojimo, za mir in Palestino« (FOTO)

Medtem ko v enklavi primanjkuje vode, hrane, zdravil in drugih nujnih potrebščin, naj bi v petek naposled odprli mejni prehod Rafa, kar bi omogočilo, da bi iz Egipta na območje prispela nujno potrebna pomoč.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije