KORONAKRIZA

Ryanair zapira dunajsko bazo

Zaposleni imajo možnost, da se preselijo, sicer izgubijo službo.
Fotografija: Fotografija je simbolična. FOTO: Jason Cairnduff, Reuters
Odpri galerijo
Fotografija je simbolična. FOTO: Jason Cairnduff, Reuters

Irski nizkocenovni letalski prevoznik Ryanair bo konec leta zaprl svojo bazo na Dunaju. Zaposlenim ponuja možnost, da se preselijo v Dublin, Atene ali Solun, sicer izgubijo službo, je pred dnevi poročala avstrijska tiskovna agencija APA.

Ryanair ima na Dunaju stacionirane tri boeinge, ki pa jih bo konec leta umaknil, APA povzema poročanje portala Aviation Direct. Koliko delavcev bo zaprtje baze prizadelo, ni jasno. Ryanair ima sicer v lasti tudi nekdanjega avstrijskega letalskega prevoznika Laudamotion, ki je v času koronske krize ustavil svoje storitve. Podjetje so sicer prenesli na novo družbo Lauda Europe s sedežem na Malti.

Letala Lauda Europe in poljskega Buzz, ki je prav tako v lasti Ryanaira, naj bi tudi po 1. januarju 2021 ostala na Dunaju. Ryanair pa bo še naprej letel na Dunaj, prav tako kot še ena od njegovih letalskih družb Malta Air.

Potniški letalski promet se je letos znašel pod velikim pritiskom koronske krize. V luči ukrepov za preprečevanje širjenja covida 19 so številne države zaprle meje, poslovni in zasebni turizem je ustavljen, prav tako je globalna pandemija marsikoga odvrnila od letališč in letal.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije