VOJNA V UKRAJINI

Putinov masaker v vzhodni Ukrajini: najmanj 50 ubitih v kavarni (VIDEO)

Ukrajinski predsednik je napad označil za brutalen zločin in teroristično dejanje.
Fotografija: V ruskem raketnem napadu v regiji Harkov na vzhodu Ukrajine je bilo ubitih najmanj 49 ljudi. FOTO: Sputnik Via Reuters
Odpri galerijo
V ruskem raketnem napadu v regiji Harkov na vzhodu Ukrajine je bilo ubitih najmanj 49 ljudi. FOTO: Sputnik Via Reuters

V ruskem raketnem napadu v regiji Harkov na vzhodu Ukrajine, kjer naj bi zadeli kavarno v vasi Groza blizu mesta Kupjansk, je bilo ubitih najmanj 50 ljudi, je danes sporočilo ukrajinsko tožilstvo. Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski je napad označil za brutalen zločin in teroristično dejanje. Ob tem je izrazil sožalje vsem, ki so v napadu izgubili sorodnike ali prijatelje.

Gre za enega najbolj smrtonosnih napadov od začetka vojne v Ukrajini

Notranji minister Igor Klimenko je nato na družbenih omrežjih objavil informacijo, da je umrlo 50 ljudi, poroča britanski BBC. Zapisal je še, da je šlo za napad na kavarno in ne trgovino z živili, prebivalci vasi Groza pa naj bi se tam zbrali po pogrebu umrlega sovaščana.

image_alt
Srhljiva napoved: Putinov minister prvič razkril, kako dolgo bo trajala vojna v Ukrajini (VIDEO)

Odzvalo se je tudi ukrajinsko zunanje ministrstvo, ki je v objavi na omrežju X zapisalo, da je Rusija »namerno in barbarsko napadla civilne cilje – kavarno in trgovino v vasi Groza v okrožju Kupjansk«. »Tam ni bilo vojaških ciljev. Gre za grozljiv zločin, katerega namen je prestrašiti Ukrajince,« so dodali. Gre za enega najbolj smrtonosnih napadov od začetka vojne v Ukrajini.

O napadu so danes poročali tudi iz regije Herson na jugu Ukrajine, kjer naj bi ruske sile obstreljevale bolnišnico v mestu Berislav, je sporočil vodja regionalne vojaške uprave Oleksandr Prokudin. V napadu naj bi bila poškodovana voznik reševalnega vozila in zdravnik, smrtnih žrtev pa Prokudin ni omenjal.

 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije