BRATSKI DVOBOJ

Posnetek prinesel bogastvo, denar bosta vložila v študij

Družina Davies-Carr obogatela z NFT-žetonom. Simpatičen posnetek je zdaj v zasebni lasti.
Fotografija: To ni slava, le zanimiv del njunega življenja, povesta brata. FOTO: Twitter
Odpri galerijo
To ni slava, le zanimiv del njunega življenja, povesta brata. FOTO: Twitter

Leta 2007 sta osvojila svet s kar najbolj simpatičnim spopadom, ta pa jima je zagotovil izobrazbo na kateri koli šoli: dvoboj, v katerem mlajši, leto dni star Charlie ugrizne v prst nič hudega slutečega, dve leti starejšega Harryja, je prek youtuba kot blisk osvojil svet in jima prinesel bogastvo, čeprav je oče simpatičnih bratcev youtube uporabil zgolj kot kanal, prek katerega je lahko video pokazal svojemu očetu.

Šolanje za 4 dečke

Družina Davies-Carr se je tako rekoč čez noč znašla v vrtincu slave, Charlie Bit My Finger (Charlie me je ugriznil v prst) pa je postal eden najbolj gledanih posnetkov vseh časov. Kot smo poročali, je bil nekaj časa celo na samem vrhu, Charlie in Harry pa sta še leta pozneje uspešno tržila spominke in prek staršev sklepala pogodbe z oglaševalci. Okoli milijon evrov je družina, ki sta se ji pozneje pridružila še dva dečka, zaslužila v manj kot petnajstih letih s povsem nedolžnim družinskim posnetkom, ki si ga je ogledalo več kot 880 milijonov ljudi, nedavno pa so Davies-Carrovi digitalni izdelek prodali. Posnetek je kot NFT-žeton, digitalni certifikat, iztržil kar 620.000 evrov, ki pa bodo namenjeni predvsem izobrazbi štirih dečkov.



»Ne bom zanikal, da nam posnetek ni prinesel bogastva, s katerim sva lahko udobno širila in vzdrževala družino, a otrokom nisva nikoli vcepljala v glavo, da so slavni in da jim za zaslužek ni treba delati. Zato bo ta denar namenjen njihovemu šolanju,« trezno pove oče Howard, da sta pridobila bajno premoženje z niti najmanj truda, pa se zavedata tudi junaka posnetka. »Sploh se ne spominjava, kako je posnetek nastal, veva pa, da je najini družini omogočil nekaj potovanj in da sva po njegovi zaslugi spoznala nekaj zanimivih ljudi. Sicer pa se najino življenje ne vrti okoli tistega videa, ta je pač le delček vsega tega, kar se nama dogaja,« je modro pripomnil tudi Charlie, ki se tako kakor starejši Harry veseli študija, a še ne ve, za katero smer se bo odločil. Brata razmišljata, da bi bila morda inženirja ali kaj podobnega.

To ni slava, le zanimiv del njunega življenja, povesta brata. FOTO: Twitter
To ni slava, le zanimiv del njunega življenja, povesta brata. FOTO: Twitter

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije