POGUM

Poglejte, kako so navijači obvladali norca s pištolo (VIDEO)

Strelski napad v Kansas Cityju je zahteval eno življenje, med 22 ranjenimi tudi osem otrok.
Fotografija: FOTO: Andrew Caballero-reynolds Afp
Odpri galerijo
FOTO: Andrew Caballero-reynolds Afp

Kot smo že poročali, je v strelskem napadu v času množične proslave zmage domače ekipe Kansas City Chiefs v finalu ameriške nogometne lige NFL Super Bowl umrla ena oseba, med skupaj 22 ranjenimi s strelnim orožjem pa je tudi osem otrok. Župan Quinton Lucas je pohvalil policiste za hitro posredovanje in dejal, da so se pogumno podali proti kraju streljanja. Šefica policije Kansas Cityja Stacey Graves je dodala, da je zelo jezna, da se je lahko zgodilo kaj takšnega in to na dogodku, ki ga je varovalo več kot 800 policistov.

image_alt
Med parado zmagovalcev superbowla odjeknili streli, zadetih več ljudi (FOTO in VIDEO)

Policija je takoj sporočila, da so aretirali dva napadalca, zdaj pa se je izkazalo, da so enega od napadalcev dejansko obvladali navijači sami. Na  omrežjih se je tako pojavil posnetek, ki prikazuje to junaško dejanje.

Na posnetku je razvidno, da je napadalec skušal pobegniti, vendar ga dohitita dva moška, ​​skočita in ga uspeta zbiti na tla. Nato sta pristopili dve ženski in mu iz roke vzeli nekaj, kar je verjetno orožje, nato pa je prišlo še nekaj navijačev, drugi pa so se razbežali.

Streljanje ni povezano s terorizmom

Vodja policije v Kansas Cityju Stacey Graves je povedala, da vse kaže na to, da je bilo streljanje na proslavi zmage domače ekipe v finalu lige NFL v sredo posledica spora med več osebami in ni povezano s terorizmom ali delovanjem skrajnežev, poroča Washington Post. Gravesova je povedala še, da so žrtve stare od osem do 47 let, vsaj polovica pa je mlajših od 16 let. Trije ranjenci so v kritičnem stanju, ostali pa so lažje poškodovani in bodo po pričakovanjih kmalu okrevali, so sporočili iz treh bolnišnic, ki so sprejele ranjene.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije