DEKLICA JE PRESREČNA

Pilot našel in vrnil izgubljeno igračo: država mu za to potezo ploska (FOTO)

Najljubša punčka devetletne Valentine je prepotovala pol sveta. Zdaj je po zaslugi pilota družbe American Airlines spet v rokah lastnice.
Fotografija: Slika je simbolična FOTO: Franconiaphoto Getty Images/istockphoto
Odpri galerijo
Slika je simbolična FOTO: Franconiaphoto Getty Images/istockphoto

Ko sta se​ Rudy in Celeste Dominguez iz Teksasa z družino vrnila domov z Balija, sta ugotovila, da so med potjo izgubili najljubšo punčko devetletne hčerke Valentine. Ko so razmišljali o tem, kje so jo pustili, so se spomnili, da so jo nazadnje imeli na letalu v Tokiu, kjer so imeli postanek.

»Preverili smo prtljago, če bi bila v kateri od torb, vendar smo imeli vsi trije v spominu, da smo punčko videli na letalu. Ko je nismo našli v torbah, smo poklicali letalsko družbo ter jim nato poslali še elektronsko pismo,« razlaga Rudy. Ker je punčka po imenu Beatrice najljubša igrača male Valentine, je bila žalost deklice ob izgubi nepopisna. »Prinaša mi srečo in je moja najboljša prijateljica,« zatrjuje devetletnica, ki je imela srečo, da so starši vest o Beatricinem izginotju objavili na facebooku.

Fotka z vsakega letališča

Tam jo je opazil pilot družbe American Airlines James Danen. Danen, ki se kot pilot dobro spozna na ravnanje letalskih družb z izgubljenimi predmeti, je kontaktiral oddelek za najdene predmete družbe Turkish Airlines na letališču Haneda v Tokiu. Izvedel je, kje je punčka, jo šel iskat in jo osebno pospremil na poti do male lastnice. Spotoma se je moral zaradi službe ustaviti na različnih letališčih, tako da je Beatrice z njim prepotovala pol sveta. Na vsakem od letališč je punčko fotografiral in poslal fotografije Valentininim staršem. Deklica je bila ob ponovnem srečanju s priljubljeno igračko presrečna. »Vesela sem bila do lune in nazaj,« je dejala.

Prijazni pilot, ki mu zdaj ploska vsa Amerika, ostaja glede svojega dejanja skromen. »V veselje mi je, da sem lahko za nekoga naredil nekaj lepega,« pravi.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije