SKRAJNEŽI

Osvobojena Izraelka (85) povedala grozljive podrobnosti o ujetništvu: Šla sem skozi pekel

Hamas sporočil, da je izpustil še dve talki.
Fotografija: FOTO: Twittter
Odpri galerijo
FOTO: Twittter

Skrajno palestinsko gibanje Hamas je včeraj sporočilo, da je izpustilo še dve talki, ki ju je s približno 200 drugimi zajelo med napadom na izraelsko ozemlje 7. oktobra. Do nove izpustitve talcev prihaja v času, ko mediji v Izraelu nakazujejo, da bi se lahko kmalu obetal dogovor o izpustitvi dodatnih 50 talcev z dvojnim državljanstvom.

Podrobnosti o izpustitvi talcev še niso znane, je pa Hamas sporočil, da je potekala ob posredovanju Katarja in Egipta ter da sta bili ženski izpuščeni iz humanitarnih razlogov. Ameriška televizija CBS in drugi mediji poročajo, da je Hamas izpustil 80-letno Nurit Cooper in 85-letno Yocheved Lifshitz, Rdeči križ pa je potrdil, da je uspešno posredoval pri izpustitvi dveh talk. Obe sta državljanki Izraela, ki so ju pripadniki Hamasa ugrabili 7. oktobra med napadom na kibuc Nir Oz blizu Gaze.

Pripovedovala o peklu, skozi katerega je šla

Po noči, ki jo je preživela v izraelski bolnišnici, je 85-letna Lifschitzeva pripovedovala o peklu, skozi katerega je šla v ujetništvu, in podrobno opisala, kako so jo ugrabili oboroženi pripadniki Hamasa na motorjih. Na poti so jo udarjali po rebrih, težko je dihala.

»Vozili so me na motorju in me udarjali s palicami. Dobila sem modrice. Težko sem dihala,« je za medije dejala Lifschitzeva. »Hranili so nas s sirom in kumarami, vse talce enako. Poskrbeli so za vsako podrobnost.« Ugrabitelji so ji povedali, da verjamejo v Koran in da je ne bodo poškodovali. Dodala je, da zgodba ni končana, dokler ne bodo izpuščeni vsi talci.

Njena hči Sharone, ki je prispela v Tel Aviv iz Londona, je povedala, da je njena mati govorila o obsežni mreži podzemnih predorov, po katerih jo je vodil Hamas, ter jih primerjala s pajkovo mrežo. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije