Oglasila se je hči zastrupljenega ruskega vohuna

Z dvojnim vohunom naj bi bilo bolje, kot se je domnevalo.
Fotografija: Julija Skripal. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Julija Skripal. FOTO: Reuters

MOSKVA, LONDON – Ruska državna televizija je objavila domnevni telefonski pogovor med 33-letno Julijo Skripal, ki je bila skupaj z očetom, 66-letnim nekdanjim dvojnim vohunom Sergejem Skripalom zastrupljena z živčnim strupom v Veliki Britaniji, in njeno sestrično Viktorijo.

Domnevni posnetek pogovora so objavili v pogovorni oddaji 60 minut na prvem programu ruske televizije, pri čemer so dodali, da ne morejo potrditi njegove pristnosti.

Ženska, ki se predstavi kot Julija Skripal, v kratkem pogovoru pove, da pričakuje, da bo kmalu odpuščena iz bolnišnice in da se tudi njen oče počuti dobro. »Vse je v redu (z mojim očetom). Zdaj počiva, spi. Zdravje vseh je v redu. Nič ni nepopravljivo. To je to, kmalu bom odpuščena. Vse je v redu,« je dejala.

Njena domnevna sestrična, ki živi v Rusiji, je dejala, da upa, da bo prihodnji teden prišla v Veliko Britanijo. »Vika, nihče ti ne bo dal vizuma,« je odgovoril domnevni glas Julije.

Iz bolnišnice v Salisburyju, kjer se zdravita Skripalova po napadu 4. marca, so pretekli teden sporočili, da se Julijino zdravstveno stanje hitro izboljšuje. Njen 66-letni oče je medtem še vedno v kritičnem stanju.



Incident je sprožil veliko diplomatsko krizo med Rusijo in Zahodom. Britanske oblasti trdijo, da je za zastrupitev odgovorna Moskva, ta pa obtožbe odločno zanika.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije