ZDRAVJE

Kolinda potrdila ugibanja medijev

Večkrat je na zagrebški kliniki prejela infuzijo.
Fotografija: Kolinda Grabar-Kitarović. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Kolinda Grabar-Kitarović. FOTO: Reuters

ZAGREB – Potem ko so se v hrvaški javnosti pojavila ugibanja glede zdravja predsednice Kolinde Grabar-Kitarović, je ta med obiskom v Turčiji novinarjem povedala, da redno hodi na preventivne zdravstvene preglede, ker ima nekatere genske predispozicije za rakasta obolenja. Pojasnila je, da so trije njeni stari starši umrli zaradi raka. Grabar-Kitarovićeva je potrdila, da je bila pred kratkim na pregledu na zasebni kliniki Radiochirurgia v Sveti Nedelji pri Samoborju, pa tudi sicer v javnosti redno opozarja na nujnost preventivnih zdravstvenih pregledov.

Mamografija na sodobni kliniki

Hrvaška predsednica je še potrdila, da je večkrat prejela infuzijo na zagrebški kliniki. Pojasnila je, da je imela po novem letu virozo, infuzijo pa je prejela, ker je imela dogovorjen uradni obisk v Turčiji.

Izčrpala jo je tudi dieta, s katero je izgubila 20 kilogramov. FOTO: Reuters
Izčrpala jo je tudi dieta, s katero je izgubila 20 kilogramov. FOTO: Reuters
O obiskih hrvaške predsednice pri zdravnikih je poročal Večernji list, ki je pisal, da so ji prejšnji petek opravili mamografijo na zasebni kliniki. Časnik iz urada predsednice ni dobil odgovora, zakaj se je odločila za zasebno kliniko, piše pa, da imajo tam najsodobnejšo opremo na Hrvaškem za diagnostiko in zdravljenje karcinomov z radioterapijo.

Na infuziji zaradi izčrpanosti

Časnik še piše, da se ne zgodi redko, da politiki zaradi izčrpanosti končajo na infuziji, in domneva, da je predsednico morda izčrpala tudi liposukcijska dieta, s katero je v kratkem času izgubila približno 20 kilogramov.

Člani ožje družine hrvaške predsednice (oče, mati in brat, so sicer imeli zdravstvene težave zaradi diabetesa, ona pa je imela v preteklih letih težave z vratnim delom hrbtenice, zaradi katerih so bili potrebni zdravstveni pregledi in fizioterapija.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije