Kim je živ, to naj bi dokazovale slike

Severnokorejskega voditelja ni bilo v javnosti 20 dni, kar je sprožilo številne domneve.
Fotografija: Kim se je nasmejan pojavil v javnosti (simbolična fotografija). FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Kim se je nasmejan pojavil v javnosti (simbolična fotografija). FOTO: Reuters

Ruski Sputnik News je povzel vest južnokorejske agencije Yonhap, da se je severnokorejski voditelj Kim Džong Un (35) za 1. maj pojavil živ in zdrav ter, če sodimo po fotografijah, dobre volje, in sicer na svečanem odprtju tovarne umetnega gnojila. Šlo naj bi za prve posnetke diktatorja po 20 dneh, v javnosti je bil namreč nazadnje viden 12. aprila.

Medtem so se pojavila ugibanja, še posebej, ker se 15. aprila ni pojavil ob obeleženju rojstva njegovega deda, ustanovitelja Severne Koreje Kim Il Sunga, da je imel operacijo srca, ki naj je ne bi preživel oziroma naj bi bil v komi. Te navedbe, ki so sprožile ugibanja, ali ga bo na čelu najbolj izolirane države na svetu zamenjala mlajša sestra, so zanikali v Južni Koreji, kjer so objavili informacije, da je Kim tako živ kot zdrav.

Severnokorejska državna agencija KCNA je poročala, da je Kim ob odprtju tovarne prerezal rdeč trak: »Sodeloval je na svečanosti. Vsi navzoči so ga pričakali z vzkliki hura.«

Še vedno sicer ostaja vprašanje, kje je bil skoraj tri tedne. Po eni izmed teorij je ta čas preživel v letovišču Wonsan, kjer je okreval po okužbi z novim koronavirusom oziroma se tam izoliral. Ni pa tokrat prvič, da se Kim dlje časa ni pojavil v javnosti. Leta 2014 ga ni bilo na spregled kar 40 dni.

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije