OTOPLITEV?

Kim Džong Un na pop koncertu

V Severno Korejo pripotovali južnokorejski zvezdniki. Dogodek pomeni dodatno otoplitev odnosov med državama.
Fotografija: Voditelj se je zvezdnikom zahvalil za nastop. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Voditelj se je zvezdnikom zahvalil za nastop. FOTO: Reuters

PJONGJANG –V Severni Koreji so prvič po desetih letih na odru nastopili pop glasbeniki iz Južne Koreje, njihovemu koncertu pa je prisluhnil sam severnokorejski voditelj Kim Džong Un. Ta je tako postal prvi severnokorejski voditelj, ki se je kdaj udeležil koncerta katerih južnokorejskih glasbenih izvajalcev. Po poročanju severnokorejskih medijev je bil prvi mož Severne Koreje globoko ganjen – tako nad koncertom kot tudi nad odzivom severnokorejskega občinstva. Po koncu se je z zvezdniki rokoval in se jim zahvalil za nastop. Izrazil je zadovoljstvo, da mu je »kljub natrpanemu političnemu programu v začetku aprila« uspelo priti na koncert Pomlad prihaja, ki je, je dejal, prinesel »pomlad miru«. 

Med drugim je nastopila popularna dekliška skupina Red Velvet.
Med drugim je nastopila popularna dekliška skupina Red Velvet.

Iz Južne Koreje je v severno sosedo prispela 120-članska delegacija zvezdnikov, med njimi priljubljeni pevec Cho Yong Pil, pevka Seohyun in dekliška skupina Red Velvet. Vsi so izvajalci v Aziji zelo priljubljenega k-popa, zvrsti, ki glasbo druži z vizualnimi elementi. Južnokorejske zvezdnike na obisku danes čaka še en koncert, na katerem bodo združili moči s severnokorejskimi umetniki.

Koncert pomeni še dodatno otoplitev v odnosih med Korejama, ki so se začeli vzpostavljati na zimskih olimpijskih igrah februarja v južnokorejskem Pjongčangu, kjer so sodelovali tudi severnokorejski športniki. Poleg umetnikov so ob koncertu iz Južne Koreje v Severno prispeli še minister za kulturo in šport Do Jong Hwan in novinarji.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije