PRI SOSEDIH

Kap vas bo, ko boste slišali, koliko je zaračunal za razrez sendviča

Zanj je bilo ob jezeru Como sicer treba odšteti 7,50 evra. Lastnik lokala je pojasnil, da posebne želje pač stanejo.
Fotografija: Naslednjič si bosta malico najbrž razdelila drugače. FOTO: Daisy-daisy, Getty Images
Odpri galerijo
Naslednjič si bosta malico najbrž razdelila drugače. FOTO: Daisy-daisy, Getty Images

Ko je mislil, da je videl že vse, je britanski turist onemel, ko je ob italijanskem jezeru Como naročil sendvič, lastnik pa mu je za to, da ga je prerezal na pol, saj ga je želel podeliti s partnerico, zaračunal dva evra. Neznan moški in ženska sta po nekajurnem ogledu idiličnega turističnega mesta sedla v lokal, naročila kavo, vodo in kokakolo ter želela še nekaj prigrizniti.

Italijansko jezero Como velja za prestižno destinacijo. FOTO: Staraldo, Getty Images
Italijansko jezero Como velja za prestižno destinacijo. FOTO: Staraldo, Getty Images

Ker je bil ravno čas malice, prav posebno lačna pa nista bila, sta izbrala sendvič, kar je običajno varna in ne predraga malica, a ne ob jezeru Como. Omenjeno naročilo je Britanca namreč olajšalo za 15 evrov, to, da je zaposleni sendvič prerezal, je bilo denimo dražje od kave, zanjo je bilo treba odšteti 1,20 evra, in pol litra vode, ki je stala 1,50 evra. Cena vegetarijanskega sendviča, ki so ga postregli z nekaj kosi krompirjevega čipsa, je bila sicer sedem evrov in pol.

»Posebne želje stanejo. Če me stranka prosi, naj sendvič prerežem in postrežem na dveh krožnikih, umažem dva krožnika in porabim dva prtička, da vse to odnesem do gosta, uporabim dve roki. Drži, da ima stranka vedno prav, a drži tudi, da je treba za posebne želje plačati več,« pa je lokalnim medijem, ki so slišali za zgodbo, prav nič opravičujoče pojasnil lastnik lokala. Italijansko jezero Como je znano kot prestižna turistična destinacija, temu primerne so tudi cene. Ne nazadnje je lastnik ene od tamkajšnjih vil hollywoodski zvezdnik George Clooney, ob jezeru pa ga redno obiskujejo njegovi slavni in bogati prijatelji. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije