Hrvaška podaljšala ukrep, ki se tiče tudi Slovencev

Pri naših južnih sosedih se je število žrtev zaradi novega koronavirusa povzpelo na 39.
Fotografija: Številni Slovenci se sprašujejo, ali bodo letos lahko dopustovali na Hrvaškem. FOTO: Tomi Lombar, Delo
Odpri galerijo
Številni Slovenci se sprašujejo, ali bodo letos lahko dopustovali na Hrvaškem. FOTO: Tomi Lombar, Delo

Hrvaška vlada je sprejela odločitev, ki je pomembna tudi za Slovence. Uradni Zagreb je namreč podaljšal prepoved vstopa na Hrvaško za potniški promet do 18. maja. Kot je veljalo doslej, so med izjemami čezmejni delavci, potniki v tranzitu, dvolastniki zemljišč ...
 
Preberite tudi:
Razkrito, kdo so Slovenci, ki bodo prvi smeli na morje na Hrvaško
 
Hrvaška tudi opušča tranzit tovornega prometa v konvojih. Odslej vozniki tovornjakov ob vstopu na Hrvaško prejmejo navodila o koriščenju avtocest in ustavljanju. Še naprej (do 18. 5.) je tovorni promet dovoljen le na določenih mejnih prehodih. Iz Slovenije sta to Obrežje in Gruškovje.
 
Preberite tudi:
Tako bo po novem potekal prevoz v službo, razkrivamo zadnje informacije o maturi
Boj s koronavirusom: stopnja smrtnosti v Sloveniji skoraj tolikšna kot na Kitajskem

Na Hrvaškem imajo skupaj 1.832 potrjenih okužb s sars-cov-2, umrlo je 39 ljudi. Notranji minister  Davor Božinović je napovedal, da se prepoved zbiranja na javnih mestih in obratovanja objektov, kot so kavarne in neživilske trgovine, storitvenih dejavnosti ter izvedbo športnih in kulturnih prireditev, podaljšata do 4. maja.
 
Nekatere ukrepe so kljub temu nekoliko prilagodili, in sicer bo mogoče gibanje znotraj posameznih županij brez elektronskih dovolilnic. Na Hrvaškem je bilo doslej prepovedano zapuščati stalno ali začasno prebivališče brez posebne dovolilnice.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije