»SKYWALK« BIOKOVO

Hrvaška atrakcija 90 dni po odprtju že razpada? (VIDEO)

Za panoramsko razgledno ploščad so odšteli vrtoglave zneske.
Fotografija: Makarska Brela skriva eno najlepših plaž na Jadranu. FOTO: Extravagantni, Getty Images, Istockphoto
Odpri galerijo
Makarska Brela skriva eno najlepših plaž na Jadranu. FOTO: Extravagantni, Getty Images, Istockphoto

Na začetku julija so na Hrvaškem z velikim pompom odprli novo atrakcijo Skywalk Biokovo. Steklena razgledna ploščad, ki ima obliko podkve, se nahaja na robu pečine naravnega parka Biokovo. Če je že sama misel na to, da bi se sprehodili po ploščadi na 1.288 metrih nad prepadom, srhljiva, boste zdaj premislili še enkrat, ali bi res stopili nanjo.

Na facebook strani Dnevna doza makarskog nereda so objavili posnetek, ki na Biokovo gotovo ne bo privabil turistov, temveč jih bo prej odvrnil od obiska te atrakcije. 90 dni po odprtju atrakcije, za katero so odšteli več kot 34 milijonov kun, so s takšno lahkoto odvili vijake.  

Pri hrvaškem Indexu so se obrnili na upravljavce Skywalka, kjer zatrjujejo, da je razgledna ploščad varna. »Skywalk Biokovo je prestal vsa potrebna testiranja varnosti, preden smo ga odprli za javnost. Takoj ko je bil video objavljen, je situacijo preveril naš nadzornik in v strokovnem nadzoru pregledal vse vijake ter potrdil, da so vsi v brezhibnem stanju. Razgledna ploščad ostaja odprta za sprehajalce do zaprtja sezone,« so še pojasnili in dodali, da jo je od odprtja 2. julija obiskalo že več kot sto tisoč obiskovalcev.

Pojasnili so še, da so se v preteklosti v javnosti pojavile napačne informacije o financiranju projekta. Skupna vrednost je znašala 34,183.407,30 kune, od tega so dobili kar 27,235.490,42 kune evropskih sredstev.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije