SLOVESNOST

Ganljivo slovo od Stephena Hawkinga

Od slavnega fizika so se dva tedna po smrti poslovili.
Fotografija: Inteligenca je sposobnost prilagajanja spremembam, je menil veliki znanstvenik. FOTO: Dan White/gonville & Caius
Odpri galerijo
Inteligenca je sposobnost prilagajanja spremembam, je menil veliki znanstvenik. FOTO: Dan White/gonville & Caius

CAMBRIDGE – V Cambridgeu danes poteka slovo od slovitega fizika Stephena Hawkinga, ki je umrl pred dvema tednoma v 76. letu starosti. Prijatelji, svojci in sodelavci so se poslovili od njega na slovesnosti v ožjem krogu nedaleč od kraja, kjer je opravil večino svojega znanstvenoraziskovalnega dela. Znanstvenik, ki je zaslovel s svojimi prispevki na področju kvantne gravitacije ter poljudnoznanstvenimi objavami, je bil znan kot ateist. Kljub temu so njegovi otroci Lucy, Robert in Tim za pogrebno slovesnost izbrali cerkev prestižne univerze v Cambridgeu.

Na slovesnosti 500 ljudi

»Naš oče je živel in delal v Cambridgeu več kot 50 let. Bil je nepogrešljiv in zelo priznan del te univerze in tega mesta. Njegovo življenje in delo sta imeli različen pomen za različne ljudi, tako verne kot tudi neverne. Zato bo slovesnost tradicionalna, s čimer bo odsevala širino in raznolikost njegovega življenja,« so sporočili otroci.

Slovesnost je bila odprta za največ 500 njegovih znancev. Kasneje bo sledil zasebni obred na Trinity Collegu, večji dogodek pa je načrtovan 15. junija v Westminstrski opatiji v Londonu, ko bodo njegove posmrtne ostanke položili v grob v bližini poslednjega kraja počitka Isaaca Newtona.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije