REPLIKA

FOTO: Tank so izdelali iz kartona

Kitajski modelarji so do zadnje podrobnosti posneli izraelsko merkavo MK4. Za tono težak model so združili 5000 kosov kartona.
Fotografija: Pred začetkom sestavljanja so izdelali načrt. FOTOgrafije: Fb
Odpri galerijo
Pred začetkom sestavljanja so izdelali načrt. FOTOgrafije: Fb

Skupina kitajskih navdušencev nad modeliranjem je na letošnjem sejmu Hobby Expo China – Mednarodnem sejmu modelarjev povsem zasenčila preostale sodelujoče ekipe. Navdušenje so poželi z osupljivo maketo izraelskega bojnega tanka merkava MK4, ki so ga iz kartona naredili v naravni velikosti. V zadnjih petih dnevih so fotografije mojstrovine postale prava spletna senzacija, ki jo občuduje na milijone ljudi iz vseh kotičkov te azijske velikanke. Na žalost ni prav veliko znanega o modelu in
Tank je postal glavna zanimivost sejma.
Tank je postal glavna zanimivost sejma.
ljudeh, ki so ga izdelali. Znano je, da je tank merkava MK4 sestavljen iz 5000 kartonastih delov in da tehta približno eno tono.


Ekipa je pred sejmom sestavljala načrte in nato spretno izdelala vse potrebne sestavne dele. Za dokončno izdelavo makete so potrebovali kar 48 dni. Pri tem so se držali pravila, da ne velja uporabiti nobenega drugega materiala razen kartona. Celo gosenice so izdelane zgolj iz kartona in cevi, ki se med seboj povezujejo. Je pa zanimivo, da so si za izziv izbrali prav tank, saj bi prav gotovo lahko svojo spretnost preizkusili na katerem miroljubnejšem predmetu. 
Celo gosenice so izključno iz kartona.
Celo gosenice so izključno iz kartona.

Žal ni veliko znanega o mojstrih, ki so se lotili podviga.
Žal ni veliko znanega o mojstrih, ki so se lotili podviga.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije