GROZA V SURREYJU

Eden najnevarnejših pajkov ugriznil 11-letnega dečka, to je sledilo

V bolnišnici je prejel intravenske antibiotike, zdravniki so ga opozorili, da bo morda potreboval operacijo za odstranitev strupa.
Fotografija: Fotografija je simbolična. FOTO: Kai Pfaffenbach Reuters
Odpri galerijo
Fotografija je simbolična. FOTO: Kai Pfaffenbach Reuters

Šolarja so odpeljali v bolnišnico, potem ko ga je ugriznil »najnevarnejši britanski pajek«. 11-letnega Matthewa iz Surreyja na jugovzhodu Anglije je »plemenita lažna vdova« (false widow) na božič ugriznila v zadnjo stran noge, posledice pa so bile vidne šele čez dva dni, ko ni mogel več stati na nogah.

»V noči na božič ga je ugriznil v zadnjo stran noge. Ni bilo takoj jasno, za kaj gre, povedal pa je, da ga boli noga. Pogledala sem in videti je bilo kot majhna praska,« je povedala dečkova mama Sarah.

Dan po božiču je deček še vedno tožil o bolečinah v nogi. Okrog rane je nastala manjša krasta, na katero je nanesla inadin – nelepljivo kirurško oblogo, ki vsebuje jod, da prepreči okužbo.

Osem tablet na dan

»Naslednji dan ni mogel več hoditi. Bil je besen in imel je temperaturo 39,7 ºC, noga je bila rdeča ... Hitro sem ga odpeljala v bolnišnico,« pravi Sarah.

image_alt
28-letni pevec umrl po ugrizu pajka (FOTO)

V bolnišnici je prejel intravenozne antibiotike in zdravniki so ga opozorili, da bo morda potreboval operacijo za odstranitev strupa. Fant se je vrnil domov in mora jemati osem tablet na dan za zdravljenje poškodbe.

»Trajalo bo nekaj tednov, da se rana zaceli, morda več. Pajek ga je verjetno ugriznil v postelji, ker edino tam ni nosil hlač,« je povedala dečkova mama.

image_alt
Bralka: Ugriznil me je ogromen kosmat pajek

Vsem je svetovala, naj preverijo svoja oblačila, postelje, lope in garaže, ker se tam običajno zadržuje plemenita lažna vdova, poroča jutarnji.hr.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije