ZBRALI SREDSTVA

Družina presrečna, zbrali dovolj denarja za sinovo operacijo

On je edini otrok v Britaniji, ki trpi za redko obliko levkemije.
Fotografija: Vsa Velika Britanija je zbirala donacije za Zaca Oliverja. FOTO: Justgiving, posnetek zaslona
Odpri galerijo
Vsa Velika Britanija je zbirala donacije za Zaca Oliverja. FOTO: Justgiving, posnetek zaslona

SHROPSHIRE – Družina štiriletnega Zaca Oliverja je po nekaj mesecih zbrala vrtoglavih dobrih pol milijona evrov za sinovo operacijo. To je hkrati tudi še edina možnost, ki bi Zaca Oliverja lahko rešila zelo redke oblike levkemije.

Bolezen so mu diagnosticirali marca 2018, ko so ga različni deli telesa – roka, koleno, zapestje – iz tedna v teden vse bolj boleli. »Držal se je, kot da je močno padel na roko, a ni, le tako zelo ga je bolelo«, je povedala njegova mama Hannah Oliver Willets in dodala, da je kmalu začel tudi težko hoditi.


Ko je zdravnik rekel, da je sinovo zadnje upanje božjastno drago zdravljenje z matičnimi celicami, ki pa je uspešno le v 25 odstotkih, se ni vdala. Na platformi za množično financiranje GoFounMe je družina zbirala denar in zdaj jim je le uspelo zbrati vsoto 540.000 evrov, kolikor je bilo potrebnih za operacijo v ameriškem mestu Filadelfija.

V zadnjem hipu je največji znesek  –dobrih 100.000 – daroval neznani moški, ki ni želel biti imenovan. Babici malega Zaca je dejal, da ni pomembno, kdo je, saj je zdaj najpomembnejši Zac.

Kako uspešna bo operacija za pogumnega štiriletnika, bomo še pisali.

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije