PRAVDNI STROŠKI

Donald Trump v finančnih težavah? Odvetnikom naj bi dolgoval več kot milijon dolarjev

Številni kazenski pregoni in tožbe Trumpa veliko stanejo. Dolgoval naj bi kar petim odvetniškim družbam.
Fotografija: Donald Trump na sodišču. FOTO: Mark Peterson Via Reuters
Odpri galerijo
Donald Trump na sodišču. FOTO: Mark Peterson Via Reuters

Bivši ameriški predsednik Donald Trump, ki se sooča s številnimi kazenskimi pregoni in tožbami, petim odvetniškim družbam dolguje najmanj 1,1 milijona dolarjev, po poročanju Daily Beast kaže poročilo odbora za politično akcijo Rešimo Ameriko, ki ga Trump uporablja za plačevanje pravdnih stroškov.

Odbore za politične akcije so ameriški politiki ustanovili za izogibanje zakonskim omejitvam o višini dovoljenih donacij za kampanje. Lahko zbirajo neomejene vsote denarja in jih porabljajo za kandidate, pri čemer se s kandidati in njihovimi kampanjami ne smejo usklajevati. Odbor lahko plačuje tudi za pravdne stroške kandidatov, če to ni izključno v njihovo zasebno korist. Če kandidat tožbo izgubi, bi moral denar vrniti, kar pa je odvisno od tega, ali bo odbor terjal povračilo stroškov.

Zadnje poročilo Zvezni volilni komisiji (FEC) kaže, da je odbor aprila za Trumpove pravdne stroške plačal 3,3 milijona dolarjev.

Odvetniški družbi Blanche Law, ki jo je ustanovil Todd Blanche, ki Trumpa brani v New Yorku, kjer je obtožen poneverb poslovnih dokumentov, odbor dolguje 837.000 dolarjev. V prvih dveh tednih aprila je odbor družbi, ki Trumpa zastopa tudi v kazenskem pregonu zaradi odtujitve zaupnih dokumentov in spodnašanja izida volitev leta 2020, plačal 854.000 dolarjev.

Odbor Rešimo Ameriko dolguje tudi 168.000 dolarjev odvetniški družbi, povezani z odvetnikom Stevenom Yurowitzem, ki Trumpa zagovarja v New Yorku.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije