PANIKA

Na ladji groze še več Slovencev, prvi testi kažejo ...

Prvi testi suma okužbe s koronavirusom niso potrdili.
Fotografija: Ladja Costa Smeralda je zasidrana v pristanišču Civitavecchia. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Ladja Costa Smeralda je zasidrana v pristanišču Civitavecchia. FOTO: Reuters

Prvi testi danes niso potrdili suma okužbe s koronavirusom na krovu ladje za križarjenje Costa Smeralda. Okužbe niso potrdili niti kasnejši testi, poroča italijanska tiskovna agencija Ansa.

Kot je povedal direktor agencije Svet križarjenj, Mladen Barukčić, je v italijanskem pristanišču Civitavecchia blizu Rima v karanteni obtičalo več kot 7.000 turistov.



Zakonski par iz Macaa je v izolaciji v ladijski ambulanti. Ženska naj bi imela vročino in blage simptome gripe, njenega soproga so izolirali preventivno. Paru so odvzeli vzorce, ki so jih poslali na testiranje v rimsko bolnišnico Spallanzani. Prvi testi suma okužbe s koronavirusom niso potrdili. Vir na italijanskem ministrstvu za zdravje je za francosko tiskovno agencijo AFP še dejal, da še čakajo končne izvide testiranj.


Preberite še: Panika med križarjenjem: na ladji ujeta Slovenca (VIDEO)


Križarka Costa Smeralda je pred dnevi izplula iz Savone na severu Italije ter se ustavila v Marseillu, Barceloni in na Palmi de Mallorci, preden je prispela v Civitavecchio.

Na ladji tudi znana Slovenka

Dopisnik RTV Slovenija Janko Petrovec poroča, da je na ladji devet slovenskih državljanov. V turistični agenciji Palma so  potrdili, da so na ladji tudi slovenski potniki, ki se dobro počutijo. Med njimi je tudi Lea Filipovič, znana kot Lepa Afna.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije