NESREČA NA VODI

Brodolom čolna: pogrešajo najmanj sto ljudi

Iz morja so že rešili 14 prebežnikov.
Fotografija: Simbolična fotografija. FOTO: Pixabay
Odpri galerijo
Simbolična fotografija. FOTO: Pixabay

TRIPOLI – Pred libijsko obalo se je v bližini prestolnice Tripoli danes prevrnil čoln z migranti. Pogrešajo okoli sto migrantov, medtem ko so 14 pribežnikov rešili iz morja, je sporočila libijska mornarica. Po podatkih preživelih naj bi že našli trupla treh dojenčkov.

»Ni še jasno, ali je sto ljudi utonilo,« je povedal predstavnik libijske mornarice Ajub Kasim. »Trenutno še čakamo, da ladja mornarice v bližini sporoči, kakšna je bila njihova usoda,« je dodal.

Točno število migrantov, ki so bili v času brodoloma v napihljivem čolnu, sicer ni znano, poroča nemška tiskovna agencija dpa. Bilo naj bi jih okoli 120.

Libija je v preteklih letih postala ena večjih tranzitnih držav, prek katere poskušajo pribežniki s prečkanjem Sredozemskega morja doseči Evropo. Samo ta mesec so iz morja rešili več kot tisoč ljudi, ki so se podali na to nevarno pot.

Po navedbah Evropske agencije za zunanje meje Frontex je na obale Grčije s Sredozemskega morja od januarja do maja letos prispelo več kot 19.800 ljudi, v Italiji so zabeležili 13.450 prihodov, v Španiji pa okoli 8200.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije