TEŽKE BESEDE

Biden žalil Putina, tako se je odzval Kremelj: Obnaša se kot hollywoodski kavboj

Ameriški predsednik je na dogodku ob zbiranju sredstev za volilno kampanjo Putina označil za »norega kur*inega sina«
Fotografija: Joe Biden je bil kritičen do ruskega predsednika. FOTO: Andrew Caballero-reynolds Afp
Odpri galerijo
Joe Biden je bil kritičen do ruskega predsednika. FOTO: Andrew Caballero-reynolds Afp

V sredo si je ameriški predsednik Joe Biden med dogodkom v San Francisu privoščil drzno kritiko na račun ruskega predsednika Vladimirja Putina. Putina je označil za »norega kur*inega sina«. Ruski predsednik se na izjavo še ni odzval, so se pa odzvali v Kremlju, kjer so dejali, da se Biden obnaša kot hollywoodski kavboj.

V Kremlju še pravijo, da izjave ameriškega voditelja ne ovirajo Putina pri njegovem delu. »Takšne nesramne izjave iz ust vodje ZDA ne bodo prizadele drugih voditeljev, še posebno ne Putina,« je dejal tiskovni predstavnik Kremlja Dmitrij Peskov. »To je velika sramota, ne samo za državo. Jasno je, Biden se zavoljo domačih političnih interesov obnaša kot v slogu hollywoodskega kavboja,« je še dodal Peskov.

image_alt
Putin: Žal mi je, da nisem že prej napadel Ukrajine

Kremeljski tiskovni predstavnik je še poudaril, da Putin nikoli ne daje žaljivih izjav in da je to žaljivo, če predsednik uporablja tak jezik.

Pred kratkim je ruski predsednik Vladimir Putin v intervjuju dejal, da se ne spomni, kdaj je nazadnje govoril z ameriškim predsednikom. Ocenil je, da je bilo to nekje pred začetkom vojne z Ukrajino, torej februarja 2022. Medtem ko z Bidnom ni našel skupne besede, je izpostavil, da je imel z Donaldom Trumpom nekoliko bolj »oseben odnos«.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije