Balkonska telovadba navdušuje Francoze

Karantena je porodila številne ideje in povezala sosede. V Nantesu telovadijo vsak večer, običaj bodo obdržali.
Fotografija: Balkoni so vse bolj polni. FOTOGRAFIJI: Facebook
Odpri galerijo
Balkoni so vse bolj polni. FOTOGRAFIJI: Facebook

Redke so države, ki še niso ovite v karanteno, Francija je ena od tistih, ki bo po napovedih omejevala gibanje prebivalstva najmanj do 15. aprila, življenje za štirimi stenami pa je porodilo številne nove navade.
 

Druženje na daljavo


In ker je rekreacija še vedno nujen del zdravega vsakdanjika vsakega posameznika, mnogi krepijo svoje telo ne glede na neprijazne razmere, vse več je tistih, ki zmorejo v svoji dnevni sobi ali celo na balkonu preteči maraton, in tudi tistih, ki so pripravljeni svoje znanje in izkušnje deliti s sostanovalci. V Nantesu, ki leži na zahodu Francije, se stanovalci bloka vsak večer združijo – pri tem pa se zgledno držijo zlatega pravila o ohranjanju ustrezne oddaljenosti.
Telovadba je v teh časih nepogrešljiva.
Telovadba je v teh časih nepogrešljiva.

Ob sončnem zahodu si vzamejo pol ure časa za razgibavanje in urjenje telesa, in to pod strogim vodstvom enega od sosedov Pierra Planchenauda, ki je sprva telovadil sam, potem pa ugotovil, da je v družbi seveda zabavneje in tudi učinkoviteje. »Vsakdo se ob koncu dneva sprosti in nedvomno počuti bolje. Telovadba ti da določeno svobodo, te razbremeni in tvoje misli so v tako turobnem obdobju mnogo bolj pozitivne,« pojasnjuje Planchenaud, ki se vsak večer postavi na sredino dvorišča in k zabavi ob glasbi povabi stanovalce okoliških blokov, da se mu na balkonu pridružijo pri vadbi.

Ob koncu seveda zaploskajo, ne le zaradi uspešno opravljenih vaj in prijetnega druženja, temveč tudi v znak solidarnosti vsem tistim, ki kljub zdravstvenemu preplahu delajo noč in dan, skrbijo za obolele in rešujejo življenja. Novi koronavirus je tudi v Franciji terjal že zelo velik smrtni davek, do nedelje zvečer je bilo namreč potrjenih več kot 2000 žrtev.


Karantena bo nedvomno porodila še katero dobro zamisel za skupno, hkrati pa ločeno in seveda kakovostno preživljanje časa, telovadba je v Nantesu tako zelo priljubljena, da mnogi navijajo, da bi jo obdržali tudi po koncu zdravstvene krize. Počepi in raztezanje učinkujejo ne glede na okoliščine, med rekreacijo pa so se številne medsosedske vezi še utrdile, vzklila so nova prijateljstva. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije