VOJNA V UKRAJINI

Avstrijski kancler odhaja v Moskvo, srečal se bo s Putinom

Želi spodbuditi dialog med Ukrajino in Rusijo.
Fotografija: Nehammer se je v soboto v Kijevu že srečal z ukrajinskim predsednikom Volodimirjem Zelenskim. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Nehammer se je v soboto v Kijevu že srečal z ukrajinskim predsednikom Volodimirjem Zelenskim. FOTO: Reuters

Avstrijski kancler Karl Nehammer v ponedeljek odhaja v Moskvo, kjer načrtuje srečanje z ruskim predsednikom Vladimirjem Putinom, danes poroča avstrijska tiskovna agencija APA.

Kot je avstrijski kancler danes na Dunaju povedal novinarjem, želi spodbuditi dialog med Ukrajino in Rusijo. Med pogovori s Putinom bo odprl tudi vprašanje vojnih zločinov, ki naj bi jih ruske sile zagrešile v Ukrajini, dodaja APA.

image_alt
Johnson v Kijevu, Britanci pošiljajo močno orožje (VIDEO)

Nehammer se je v soboto v Kijevu že srečal z ukrajinskim predsednikom Volodimirjem Zelenskim, ki se je Avstriji zahvalil za podporo. Nevtralna Avstrija sicer Ukrajine ne more oskrbeti z orožjem, pomaga pa ji s tehničnimi sredstvi, med drugim ji je namenila 20 reševalnih vozil.

Ruski predsednik Putin ima sicer v prihodnjih dneh po poročanju ruskih medijev predvideno srečanje z beloruskim predsednikom Aleksandrom Lukašenkom na kozmodromu Vostočni na Daljnem vzhodu Rusije. Za zdaj ni jasno, ali bo to srečanje v ponedeljek ali torek.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije