OTOK

Avstralski otok cenejši od hiše

Povprečna manjša hiša v Sydneyju stane dober milijon evrov.
Fotografija: Otok na jezeru v Novem Južnem Walesu
Odpri galerijo
Otok na jezeru v Novem Južnem Walesu

V Avstraliji, v predelu, imenovanem Novi Južni Wales, kamor spada tudi Sydney, prodajajo zasebni otok na velikem jezeru, za katerega bo moral kupec odšteti manj kot za hišo v omenjenem mestu. Na 92 hektarjih otoka se bohoti divje rastje, zato bi bil kot nalašč za ljubitelje narave, kot dodajajo pri nepremičninski agenciji, ki otok prodaja za pol milijona evrov, pa bi bil tudi odlična lokacija za eko hotel, glamping ali druge sorte nastanitev v naravi.

Otok na jezeru v Novem Južnem Walesu
Otok na jezeru v Novem Južnem Walesu

Kljub temu da gre za otok sredi jezera, to ne pomeni, da bi bili stanovalci odrezani od sveta. Prestižne restavracije niso daleč, precej jih je moč najti v bližnjem mestu Wee Jasper. »Deležni ste zasebnosti, ki bi jo pričakovali od zasebnega otoka oziroma odročnega kraja, a nedaleč stran so restavracije, trgovine in vse, kar človek, ki se ne želi osamiti, potrebuje,« so zapisali pri agenciji, kjer so prepričani, da otok ne bo dolgo na tržišču.


Če nič drugega, celoten otok stane pol toliko kot povprečna manjša hiša v Sydneyju, najdražjem avstralskem mestu, kjer je zanjo treba odšteti dober milijon evrov. Sydney je od otočka oddaljen približno tri ure in pol vožnje, medtem ko se je do Canberre treba vozili uro in pol. Preden je prišel na trg, je bil otok v lasti dveh arhitektov, ki sta ga impulzivno kupila pred 13 leti in na njem nameravala postaviti energijsko samozadostne hiške, a so jima načrte prekrižali otroci, da bi hkrati skrbela za družino in se ukvarjala s tako velikim projektom, pa ni šlo. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije