IZREDNA SEJA

Zorčič predsednik DZ le še do torka?

Pod predlog je podpisanih 38 poslancev.
Fotografija: FOTO: Leon Vidic, Delo
Odpri galerijo
FOTO: Leon Vidic, Delo

Koalicijske poslanske skupine so v parlamentarni postopek vložile predlog za razrešitev predsednika državnega zbora Igorja Zorčiča. Predlagajo, da državni zbor o tem odloča na izredni seji v torek. Pod predlog je podpisanih 38 poslancev iz vrst SDS, NSi in SMC. Za razrešitev je sicer potrebnih najmanj 46 poslanskih glasov.

Zorčič je namreč v petek s poslancema Janjo Sluga in Branislavom Rajićem izstopil iz poslanske skupine koalicijske SMC. S poslancem Jurijem Lepom, ki je izstopil iz poslanskih vrst Desusa, so začeli postopek vzpostavitve poslanske skupine nepovezanih poslancev.

image_alt
Tonin: Novi predsednik DZ bo Jožef Horvat


Vodja poslancev SMC Gregor Perič je že v petek napovedal, da gre vse v smeri iskanja nove večine in novega imena za predsednika državnega zbora. Predsednik NSi Matej Tonin pa je v nedeljo v oddaji Politično na Televiziji Slovenija dejal, da bo novi predsednik državnega zbora vodja poslanske skupine NSi Jožef Horvat. Za njegovo imenovanje bo prav tako kot za razrešitev aktualnega predsednika potrebnih najmanj 46 poslanskih glasov.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije