NEDELICA

Zaslišale so se ljudske pesmi

Kulturno društvo Rdeči zvonček pripravilo jubilejno 10. srečanje.
Fotografija: Nastopila je tudi etno glasbena skupina Kulturno društvo Gomiliški degaši iz Gomilice.
Odpri galerijo
Nastopila je tudi etno glasbena skupina Kulturno društvo Gomiliški degaši iz Gomilice.

Kulturno društvo Rdeči zvonček Nedelica je pri vaškem gasilskem domu pripravilo jubilejno 10. srečanje ljudskih pevcev in godcev z željo, da pesem in glasba ne bi šli povsem v pozabo.

Gostje so bili nad slišanim navdušeni.
Gostje so bili nad slišanim navdušeni.

Udeležilo se ga je veliko domačinov iz Nedelice in od drugod, ki imajo radi stare ljudske pesmi. Predvsem nekoč so se ljudje ob raznih opravilih zamotili s petjem. Ob večerih so se v družinah družili ob krušni peči in si veselo prepevali, tega v današnjem času ni.

Veliko nastopajočih

Predstavile so se ljudske pevke Kulturnega društva Štefan Raj Turnišče, Kulturno društvo Gomiliški degaši iz Gomilice, ljudski pevci Kulturnega društva Lipa, pevci ljudskih pesmi Kulturnega društva Močvirski tulipan iz Radmožancev, etno skupina Gaberski mantraši Kulturnega društva Zarja iz Gaberja pri Lendavi in ljudski pevci Kulturnega društva Rdeči zvonček Nedelica. Zapeli so tudi nekaj cerkvenih pesmi.

Ob koncu je vsem nastopajočim skupinam podelil zahvale predsednik Kulturnega društva Rdeči zvonček Anton Raduha. Na srečanje je prišel tudi župan občine Turnišče Borut Horvat in pohvalil organizatorja, ki že vrsto let pripravlja ta dogodek. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije