100.000 LITROV PIVA

Žalska fontana dvignila pipice

Fontana piv Zeleno zlato je odprla peto sezono delovanja. Skozi njene pipice je doslej steklo že več kot 100.000 litrov piva.
Fotografija: Prvi pivci so že preizkusili letošnja piva. FOTO: Facebook
Odpri galerijo
Prvi pivci so že preizkusili letošnja piva. FOTO: Facebook

Še pred nedavnim so se naši športniki, tisti, ki jih sponzorira Pivovarna Laško, udeležili simbolične akcije v savinjskih hmeljiščih, ki pa ni bila namenjena samo promociji in fotografiranju, temveč so mnogi znani čisto zares poprijeli za delo. Med njimi so bili nogometaš Marcos Tavares in drugi njegovi pajdaši, pa smučarski deskar Rok Marguč, skakalec Peter Prevc, judoist Rok Drakšič, biatlonec Jakov Fak in še ducat drugih.

Rok Marguč in Rok Drakšič sta pomagala hmeljarjem, sodelovala pa sta tudi na odprtju letošnje sezone delovanja žalske fontane. FOTO: Facebook
Rok Marguč in Rok Drakšič sta pomagala hmeljarjem, sodelovala pa sta tudi na odprtju letošnje sezone delovanja žalske fontane. FOTO: Facebook
Deskar Rok Marguč pa je imel skupaj z Rokom Drakšičem to čast, da je lahko sodeloval pri odprtju letošnje sezone fontane piv v Žalcu. Kakšna bo letošnja sezona, ki jo bo zaznamovala korona, v Žalcu tačas seveda ne vedo. Zagotovo pa tolikšnega obiska kot prejšnja leta ne bo, saj lahko računajo na pretežno domače goste. Ti bodo lahko, kot do zdaj, tudi v tej sezoni preizkušali šest različnih vrst piva, ki ga proizvajajo izključno domače, tako imenovane kraft pivovarne iz slovenskega hmelja.


Skupaj se bo v tej novi sezoni v fontani predstavilo 20 pivovarjev s 27 različnimi pivi. Kot je na odprtju povedal Boštjan Štrajhar, direktor Zavoda za kulturo, šport in turizem Žalec, bodo pri tem spoštovali in upoštevali vse varnostne ukrepe, poskrbeli bodo tudi za tako imenovani varni koridor, ki vodi do trgovinice, v kateri lahko obiskovalci kupijo vrček. Med degustiranjem bodo obiskovalci stali na razdalji poldrugega metra. Letos bo par novosti. Ena od teh je tako imenovani refil kozarec, kar pomeni, da bo mogoče obstoječi vrček v trgovinici ponovno čipirati in naložiti nanj dobroimetje za dodatno točenje piva. Maja boste, med drugim, lahko pokušali pivo gozdni mož Domače pivovarne pod Menino pa tudi pivo, imenovano specialni ležak, Pivovarne Rokovnjač.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije