POROKA SLOVENSKIH NOVIC

Zaljubila sta se na čolnu

Predstavljamo peti par, Lucijo Jamnik Zupančič in Roka Mandla. Pred mesecem dni se jima je rodila druga hčerka.
Fotografija: Spoznala sta se poleti, na potapljaškem taboru.
Odpri galerijo
Spoznala sta se poleti, na potapljaškem taboru.

LJUBLJANA – V uredništvu Slovenskih novic smo pripravili prav posebno akcijo, poiskali bomo namreč par in mu pričarali tisto najčarobnejšo poroko. Takšne resnično še ni bilo, saj se bo zgodila na Valentinovem koncertu z Janom Plestenjakom!
Civilni obred bo 15. februarja 2019 v živo, in sicer na velikem Valentinovem koncertu v mariborski dvorani Tabor. Še več, potekal bo ob premierni predstavitvi Janove nove uspešnice Dal bom besedo. Že naslednji dan, v soboto, 16. februarja, bomo zmagovalnemu paru organizirali še nepozabno zabavo za 100 svatov! Če si bo par zaželel, bomo priredili še cerkveno poroko.

Njuno srečo sta okrepili Neli in Lina.
Njuno srečo sta okrepili Neli in Lina.

Ker je pravljična poroka izjemno velik finančni in organizacijski zalogaj, bomo zmagovalnemu paru priskrbeli vse, od prstana, poročne obleke, prostora, pogostitve, glasbe do dobrega vzdušja! Vse imamo že v mislih, le še ona in on manjkata, pri tem pa nam boste pomagali vi, dragi bralke in bralke: z vašo pomočjo moramo poiskati prelestno nevesto in čednega ženina, ki si bosta pred očmi Slovencev ter ob Janovem žametnem glasu obljubila večno zvestobo. Drage bralke in bralci, o tem boste odločali vi! Presodite torej, kateri prijavljeni par vas bo najbolj očaral in prepričal s svojo ljubezensko zgodbo, presodite, kateri par se bo s podporo pokroviteljev Medinmleko, Avtohiša Malgaj, Radgonske gorice, Unitur, d. o. o., Cvetličarna Spaans, Sanjska obleka, Podjetje Moda Mi&lan, d. o. o., z blagovno znamko Morro Sartoriale, Zlatarna Prosenc, Plesna šola Samba, fotograf Nejc Fon, podal na novo življenjsko pot ob melodiji Dal bom besedo, ki je nastala v sodelovanju Jana Plestenjaka, Zdenka Cotića - Cota in Modrijanov.

Danes predstavljamo peti par, in sicer Lucijo Jamnik Zupančič in Roka Mandla, 29-letnico in 30-letnika, ki sta si dom že ustvarila na Ljubnem pri Savinji. Njuna ljubezen je vzcvetela pred petimi leti, na čolnu, s katerim sta se kot študenta fakultete za šport peljala proti otoku Frater blizu Pulja. Čeprav sta bila študenta iste fakultete, sta se prvikrat videla prav na tistem čolnu: »Rok je bil kot vrhunski športnik velikokrat odsoten in je takrat nadomeščal tabor potapljanja z leto mlajšimi,« pove Lucija. Usoda je hotela, da so ju določili za potapljaški par, pazila sta drug na drugega, ko sta opravljala potope. »Zvečer sva posedala na skali ob obali, gledala sončni zahod, spala na blazini pod zvezdnim nebom in doživljala svojo pravljico,« pravita Lucija in Rok, ki sta dokončala študij in dobila zaposlitev, ona na fakulteti za šport, on v smučarskem klubu Ilirija, kjer vzgaja bodoče šampione.

Lucija in Rok sta skupaj živela že kot študenta, ko sta izvedela, da bosta postala mati in oče, pa sta se odločila, da bosta svojo srečo vzgajala na podeželju. »Preselila sva se k mojim staršem na kmetijo, si začasno uredila stanovanje in v mislih načrtovala gradnjo hiške za najino družino.« Ko se je rodila Neli, zdaj ima 18 mesecev, se je njuna vez še okrepila, pravi Lucija in še, da si je vedno želela poroke: »Da bi bili eno, še bolj povezani.« K poroki so jo nagovarjali tudi starši, ki sami niso poročeni, saj jih je čas prehitel, pravi Lucija, želja po poroki pa sčasoma zamrla. Tudi tete so ji prigovarjale, naj se poročita, tudi zaradi otrok. Ko je rodila prvo hčer, je upala, pravi, da jo bo zaročil. Pa je čas mineval, Lucija je drugič zanosila in pred mesecem dni rodila drugo hčer, Lino. In si spet želela, da bi jo prosil za roko. Potem pa smo ženske vzele vajeti v svoje roke, se zasmeje in pojasni: »Bila je sobota, ko je mami vsa srečna pritekla z Novicami, v katerih je bila prijavnica na sanjsko poroko. In sem si rekla, to je to, dajva poskusiti.« Pa sta se prijavila. V upanju na pravljično poroko z družino in prijatelji, s katerimi bi rada občutila in delila ta dan, trenutek, ko bosta za vedno postala eno.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije