NAREDITE PROSTOR!

Voznica trčila v kamion, ljudje pa hodijo po avtocesti (FOTO)

Počilo je pred izvozom za Hrušico. V prometni nesreči se je voznica poškodovala.
Fotografija: Zaradi prometne nesreče nastajajo zastoji. Simbolična fotografija. FOTO: Prometnoinformacijski center
Odpri galerijo
Zaradi prometne nesreče nastajajo zastoji. Simbolična fotografija. FOTO: Prometnoinformacijski center

Na gorenjski avtocesti pred Hrušico proti Avstriji je bil zaradi prometne nesreče dlje časa zaprt vozni pas, je poročal prometnoinformacijski center. Na tem delu so zato nastali zastoji. Kot so sporočili iz kranjske policijske uprave, je pred izvozom za Hrušico na gorenjski avtocesti proti Karavankam voznica z osebnim avtomobilom trčila v tovorno vozilo. Posledice prometne nesreče so že odstranili.

V prometni nesreči se je poškodovala voznica, ki je z osebnim avtomobilom trčila v zadnji del tovornega vozila, stoječega v koloni na voznem pasu. Zaradi povzročitve prometne nesreče je proti njej uveden prekrškovni postopek.

Ljudje brezglavo po reševalnem pasu

V takšnih primerih morajo vozniki na avtocesti ustvariti reševalni pas, saj lahko le tako intervencijske ekipe na kraj nesreče prihitijo v najkrajšem možnem času. Po poročanju zavoda Reševalni pas je bil danes takšen pas, ki rešuje življenja, poln ljudi. »Že tako malo prostora zaradi infrastrukture, kakršna pač je, reševalni pas pa poln ljudi, ki ogrožajo v prvi vrsti lastna življenja in pomenijo nevarnost za vse intervencijske enote, ki hitijo reševat življenja! Izstopanje iz vozil v zastoju na AC je nespoštljivo, prepovedano in nevarno za vse!« so zapisali ob pretresljivi fotografiji.


Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije