PROMET

Vleče vas na lepše, na poti pa lahko naletite na težave

V naslednjih dneh kar nekaj zapor in del na slovenskih cestah.
Fotografija: S postopnim vračanjem v normalnost se na ceste vrača gneča. FOTO: Igor Zaplatil, Delo
Odpri galerijo
S postopnim vračanjem v normalnost se na ceste vrača gneča. FOTO: Igor Zaplatil, Delo

Konec tedna je vremenska napoved relativno ugodna – danes naj bi bilo delno jasnilo, v noči na nedeljo bo prehodno marsikje spet rahlo deževalo, v nedeljo sredi dneva in popoldne pa bo razmeroma sončno in nekoliko topleje, pravijo vremenoslovci –, tako da je pričakovati, da se bo marsikdo ob sproščenih ukrepih zaradi novega koronavirusa podal kam na lepše. S tem pa je na slovenskih cestah pričakovati povečan promet. V času jutranjih in popoldanskih prometnih konic namreč ponovno prihaja do zastojev, še posebej na območjih delovnih zapor.
 
Preberite tudi:
Naval na Hrvaško: na mejah že čakajo, najhujše še prihaja (FOTO)

Kje vas torej lahko pričakajo dela in zapore ter s tem morebiti še večji zastoji in čakanje v gneči?

Štajerska avtocesta

  • V soboto, 16. maja, bo med 6. in 22. uro promet med Šentjakobom in razcepom Zadobrova proti Ljubljani zaradi del potekal po prehitevalnem pasu.
  • V soboto, 16. maja, bo med Slovensko Bistrico in Slovenskimi Konjicami proti Ljubljani zaprt vozni pas.
  • V soboto, 16. maja, bo od 7. ure do večera promet med Dramljami in Slovenskimi Konjicami skozi predor Golo rebro proti Mariboru zaprt vozni pas zaradi gradnje podpornega zidu.
V noči s sobote na nedeljo, 16. in 17. maj 2020, ter z nedelje na ponedeljek, 17. in 18. maj 2020, bo med 21. in 5. uro zaprt odsek avtoceste med Slovenskimi Konjicami in Dramljami proti Ljubljani, zaprt bo tudi uvoz na avtocesto na priključku Slovenske Konjice proti Ljubljani. Obvoz bo urejen po državni cesti Slovenske Konjice–Celje.

Dolenjska avtocesta

V ponedeljek, 18. maja 2020, je na odseku avtoceste med priključkoma Trebnje vzhod in Trebnje zahod predvideno pranje obeh cevi predora Leščevje, promet bo med deli potekal samo po enem pasu.
V torek, 19. maja 2020, je predvideno pranje galerije Čatež.

Primorska avtocesta

Od ponedeljka, 18. maja 2020, bodo na odseku avtoceste med Senožečami in Gabrkom proti Kopru potekala dela na voznem, pospeševalnem oziroma odstavnem pasu. V ponedeljek, 18. maja 2020, bo med 6. in 22. uro zaprt uvoz na avtocesto na priključku Senožeče proti Kopru. V torek in sredo, 19. in 20. maja 2020, pa bo zaprt le vozni pas.

Obalna hitra cesta

V noči s srede na četrtek, 20. in 21. maj 2020, ter s četrtka na petek, 21. in 22. maj 2020, bo na obalni hitri cesti zaprt predor Markovec.

Vipavska hitra cesta

Na hitri cesti bo promet na delu odseka med Vogrskim in Šempetrom pri Gorici zaradi obnove viadukta Šempeter do predvidoma začetka julija 2020 urejen samo po polovici hitre ceste, kjer bo potekal dvosmerno v dolžini približno 500 metrov.



Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije