RUMENI ALARM

Veter lomil drevesa in povzročil požar

Temperature bodo za ta letni čas precej visoke.
Fotografija: Na severovzhodu države bo še pihal okrepljen veter. FOTO: Getty Images, Istockphoto
Odpri galerijo
Na severovzhodu države bo še pihal okrepljen veter. FOTO: Getty Images, Istockphoto

Ponoči je ponekod po državi nekaj težav povzročal močan veter.

Ob 4.10 so na cesti v Spodnjem Slemenu v občini Selnica ob Dravi gasilci PGD Slemen s cestišča odstranili dve podrti drevesi.

Ob 2.08 je v kraju Planina na Pohorju drevo padlo na elektro vodnike daljnovoda. Pri tem je prišlo do poškodbe daljnovoda ter vžiga drevesa ter podrastja. Posredovali so gasilci PGD Gorenje pri Zrečah in Zreče, ki so zavarovali kraj in pogasili požar. Na kraju so bili tudi uslužbenci pristojnih služb ter policija.

V ponedeljek ob 23.25 pa je v ulici Na Jožefu v Slovenski Bistrici veter odkril streho stanovanjske hiše. Gasilci PGD Slovenska Bistrica so s folijo prekrili pet kvadratnih metrov poškodovane strehe.

Agenciji za okolje je za severovzhod države tudi za danes razglasila rumeni alarm zaradi vetra, ki lahko piha s hitrostjo od 50 do 70 kilometrov na uro. Danes in jutri bo na vzhodu delno jasno, drugod pretežno oblačno. Ponekod v zahodnih krajih bo občasno rahlo deževalo.

Celo do 18 stopinj

Danes bo sicer na zahodu in jugu pretežno oblačno z občasnim rahlim dežjem, drugod bo delno sončno. Pihal bo jugozahodni veter, ob morju jugo. Najvišje dnevne temperature bodo od 13 do 18, v severnih krajih okoli 10 stopinj Celzija.

V sredo bo na severu in vzhodu delno jasno, drugod bo pretežno oblačno. V zahodnih in delno osrednjih krajih bo občasno rosilo ali rahlo deževalo. Ponekod bo še pihal jugozahodni veter, ob morju šibak jugo. Jutranje temperature bodo od 6 do 13, v severnih krajih od 0 do 4, najvišje dnevne od 12 do 17, v severni Sloveniji od 5 do 10 stopinj Celzija.

Tudi v četrtek in petek se vreme ne bo bistveno spremenilo. Na zahodu bo precej oblačno s kakšno kapljo dežja, na vzhodu pa delno sončno. Še bo toplo za ta čas

Še bo toplo 

V petek in soboto se bo nad zahodno in srednjo Evropo poglobilo ciklonsko območje, v soboto nas bo prešla vremenska fronta.

V petek bo na zahodu oblačno z manjšimi padavinami, drugod še delno sončno. Zvečer se bodo padavine okrepile in v noči na soboto zajele vso državo. V soboto bo deževno, v nedeljo pa bodo padavine že večinoma ponehale. Nato bo do sredine prihodnjega tedna suho in še naprej precej toplo, še napovedujejo vremenoslovci.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije