SODIŠČE ODLOČILO

V primeru Etra 33 na prvi stopnji oprostilna sodba

Šest let po hišnih preiskavah so izrekli sodbo. Ta še ni pravnomočna.
Fotografija: Policija je hišne preiskave opravila maja 2016, sojenje na prvi stopnji se je začelo januarja 2022. FOTO: Leon Vidic, Delo
Odpri galerijo
Policija je hišne preiskave opravila maja 2016, sojenje na prvi stopnji se je začelo januarja 2022. FOTO: Leon Vidic, Delo

Okrožno sodišče v Kopru je za prvoobtoženega Stojana Petriča, soobtožene Uroša Stabeja, Tomaža Kmecla, Petra Novaka in Metoda Smrekarja v primeru Etra 33 izreklo oprostilno sodbo. 

Spomnimo, gre za prevzem tovarne transformatorjev Etra 33 iz leta 2010. Kazensko ovadbo suma storitve kaznivega dejanja pa je podala družina Svetlik prek družbe Hidria Fin. Kolektor Group naj bi bil oškodovan v višini 1,8 milijona evrov. Kolektor je oškodovanje zanikal.

Policija je hišne preiskave opravila maja 2016, sojenje na prvi stopnji se je začelo januarja 2022. Zaključne besede so bile v torek. Specializirano državno tožilstvo je za Petriča zahtevalo dve leti in šest mesecev zaporne kazni, za soobtožene pa po dve oziroma po leto dni pogojnega zapora ter plačilo stranskih denarnih kazni.

Sodba še ni pravnomočna.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije