KRIVO PRIČANJE?

»Gospa se je obnašala kot branjevka«: trdila, da nikoli ni ravnala po navodilih Jankovića (VIDEO)

Preiskovalna komisija DZ glede kanala C0 Špeli Mazej očita krivo pričanje.
Fotografija: Anja Bah Žibert in Zoran Janković. FOTO: S. N.
Odpri galerijo
Anja Bah Žibert in Zoran Janković. FOTO: S. N.

Predsednica preiskovalne komisije DZ glede projekta kanal C0 Anja Bah Žibert bo uslužbenko ljubljanske občine Špelo Mazej naznanila organom pregona. Očita ji krivo pričanje, saj da je pred komisijo zatrdila, da nikoli ni ravnala po navodilih župana Zorana Jankovića, posnetki, ki jih je pridobila komisija, pa kažejo ravno nasprotno.

Anja Bah Žibert bo uslužbenko ljubljanske občine Špelo Mazej naznanila organom pregona. FOTO: Sds
Anja Bah Žibert bo uslužbenko ljubljanske občine Špelo Mazej naznanila organom pregona. FOTO: Sds

Mazejeva je bila po pojasnilih Bah Žibertove zaslišana na podlagi informacij, da je prihajala na domove posameznih lastnikov zemljišč ob trasi kanala C0 in se z njimi pogovarjala o interesih Mestne občine Ljubljana (Mol) in na drugi strani interesih lastnikov.

»Dejstvo je, da smo na preiskovalni komisiji gospo Špelo Mazej konkretno spraševali o njenem ravnanju, o njenih aktivnostih in vsem ostalem, kar je povezano z njenim delom in seveda s preiskovalno komisijo,« je poudarila Bah Žibertova.

image_alt
Se bo Pirc Musarjeva opravičila Jankoviću?

Na zaslišanju je Mazejeva po besedah predsednice komisije zatrdila, da nikoli ni delala po navodilih župana Zorana Jankovića, posnetki, ki jih je komisija pridobila naknadno, pa kažejo ravno nasprotno. »Gospa ne samo da je ravnala po navodilih župana Jankovića, ampak ga je o tem vseskozi sproti obveščala,« je dejala poslanka SDS.

Zoran Janković  FOTO: Jože Suhadolnik/delo
Zoran Janković  FOTO: Jože Suhadolnik/delo

»Gospa se je pravzaprav obnašala kot branjevka. To ne bi bil problem, če bi delala za svoj denar, to je počela za javni denar. Dogovarjala se je, koliko bi lahko za kakšno zemljišče plačali oziroma kakšna je vrednost,« je dejala.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije