JANŠEVA ČESTITKA

Tuji mediji: Janša stopil korak nazaj

Pojasnil je, komu so bile namenjene čestitke na dan ameriških volitev.
Fotografija: Janšev tvit je dvignil precej prahu v Bruslju, saj se voditelji izogibajo komentiranju izidov ameriških predsedniških volitev, še preden so znani uradni rezultati. FOTO: Pool Reuters
Odpri galerijo
Janšev tvit je dvignil precej prahu v Bruslju, saj se voditelji izogibajo komentiranju izidov ameriških predsedniških volitev, še preden so znani uradni rezultati. FOTO: Pool Reuters

Čestitka predsednika vlade Janeza Janše, ki je odmevala po Evropi in sosedstvu, Donaldu Trumpu za zmago, čeprav zmagovalec še ni znan, je bila po Janševih besedah napačno razumljena.
Preberite tudi: Janša zaradi čestitke Trumpu dobil opozorilo
Janša je v angleščini tvitnil: »Precej jasno je, da so Američani Donalda Trumpa in Mika Pencea izvolili za nova štiri leta. Z zamudami in medijskim zanikanjem dejstev je Trumpova zmaga na koncu samo še večja. Čestitke republikanski stranki za dobre rezultate po vseh ZDA.« Twitter je v skladu s svojimi uporabniškimi pravili dodal pripis k Janševem tvitu, v katerem je opozoril, da uradni viri v času objave še niso razglasili zmagovalca.


Politico: Jasno je, da Slovenija ne bo razglasila zmagovalca volitev


Janšev tvit so opazili tudi v evropski podružnici ameriškega medija Politico, kjer so zapisali, da »Slovenija ni tista, ki bo razglasila zmago«. Dodali, so, da je Janša pozneje stopil korak nazaj in za Politiko pojasnil, naj si njegov čivk »dobro preberejo«. »Čestital sem republikanski stranki, naši sestri v IUD,« je pojasnil in pri tem mislil na mednarodno demokratsko zvezo (IUD), skupino desne sredine in konservativnih strank.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije