AMERIŠKE VOLITVE

Janša zaradi čestitke Trumpu dobil opozorilo

Slovenski predsednik vlade je slovenskemu zetu že čestital za zmago.
Fotografija: Janez Janša 1. oktobra v Bruslju. FOTO: Pool, Reuters
Odpri galerijo
Janez Janša 1. oktobra v Bruslju. FOTO: Pool, Reuters

Zapis Janeza Janše, v katerem čestita za zmago ameriškemu predsedniku Donaldu Trumpu, so na twitterju opremili s posebnim sporočilom, da »uradni viri ob objavi tega tvita še niso mogli potrditi izida«.

Twitter je Janševemu tvitu dodal opombo. FOTO: Zaslonski posnetek
Twitter je Janševemu tvitu dodal opombo. FOTO: Zaslonski posnetek
Janša ni edini, ki je dobil to opozorilo, na twitterju pa sporočila, ki pred uradnimi izidi razglašajo zmago republikanca Trumpa ali demokrata Joeja Bidna v posameznih ameriških zveznih državah, opremlja z opozorili. Poleg tega, ki ga je dobil Janša, so sporočilo Trumpa, ki je pisal o ukradenih volitvah, označili z opozorilom, da  je nekaj (ali pa vsa vsebina) v tem tvitu sporno in bi lahko bilo zavajajoče glede volitev ali drugega državljanskega procesa. Za ogled tvita je zato potreben še en klik.

Spletna omrežja so pred tokratnimi ameriškimi predsedniškimi volitvami zaostrila svoja pravila glede objav, ki so povezane z volitvami. S tem so se želela ogniti težavam iz leta 2016, ko so jim očitali širjenje lažnih informacij in dezinformacij.

To sicer ni bil premierjev edini tvit na temo ameriških volitev, z njim je sprožil veliko odzivov, tudi v tujih medijih. 





Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije