PROMETNE INFORMACIJE

Tudi zadnji počitniški konec tedna gneča na cestah

Fotografija: Fotografija je simbolična. FOTO: Roman Šipić, Delo
Odpri galerijo
Fotografija je simbolična. FOTO: Roman Šipić, Delo

Zadnji počitniški vikend pred začetkom šole zaznamuje gneča na cestah. Na gorenjski avtocesti je pred predorom Karavanke proti Avstriji devetkilometrski zastoj, proti Sloveniji pa štirikilometrski. Zastoji nastajajo tudi na primorski avtocesti, poroča prometnoinformacijski center.

Prometnoinformacijski center vsem, ki so namenjeni v Kranjsko Goro, priporoča izvoz Lesce. Po navodilih policije je na priključku Jesenice vzhod dovoljen izvoz le za lokalni promet.

Zastoji nastajajo tudi na primorski avtocesti proti Vrhniki

Na ljubljanski zahodni obvoznici od Kosez mimo Kozarij je zastoj v dolžini štiri kilometre. Na južni ljubljanski obvoznici od priključka Rudnik proti Kozarjem nastaja več kot petkilometrski zastoj.

Na primorski avtocesti zastoji nastajajo še med razcepom Kozarje in Uncem proti Kopru, nastal je več kot devetkilometrski zastoj. Zastoj je tudi med Uncem in Brezovico proti Ljubljani, kolona je dolga 14 kilometrov.

Nesreča na štajerski avtocesti

Zaradi nesreče je na štajerski avtocesti na izvozu Krtina iz smeri Celja oviran promet. Na vipavski hitri cesti med Vipavo in predorom Podnanos pa je proti Nanosu zaprt vozni pas.

Zastoji prav tako nastajajo na regionalnih cestah, med Tržičem in Ljubeljem pred predorom Ljubelj, ki ga tudi občasno zapirajo, ter na cestah Vič-Brezovica-Vrhnika, Lesce-Bled, Lucija-Strunjan, Izola-Strunjan, Šmarje-Dragonja in Šmarje-Koper.

Poleg turistične sezone je po poročanju prometnoinformacijskega centra razlog za povečan promet ta vikend tudi lepo vreme.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije