NSIOS OPOZARJA

Tudi to je sprevržena posledica stavke zdravnikov: invalidi tega ne morejo več podaljšati

Nacionalni svet invalidskih organizacij Slovenije pristojne poziva, da težavo z nedelujočo ambulanto za voznike na URI Soča nemudoma odpravijo.
Fotografija: Nacionalni svet invalidskih organizacij Slovenije opozarja, da zaradi zdravniške stavke ne deluje ambulanta za voznike na URI Soča. FOTO: Črt Piksi
Odpri galerijo
Nacionalni svet invalidskih organizacij Slovenije opozarja, da zaradi zdravniške stavke ne deluje ambulanta za voznike na URI Soča. FOTO: Črt Piksi

Nacionalni svet invalidskih organizacij Slovenije (NSIOS) opozarja, da zaradi zdravniške stavke ne deluje ambulanta za voznike na URI Soča.

Invalidi ostali brez možnosti podaljšanja vozniških dovoljenj

NSIOS pristojne poziva, da težavo z nedelujočo ambulanto za voznike na URI Soča nemudoma odpravijo. V NSIOS so pojasnili, da se je nanje obrnilo več invalidskih organizacij in invalidov, ki so izpostavili problematiko s podaljševanjem vozniških dovoljenj.

image_alt
Mladi zdravniki udarili po Golobovi ministrici: »Mislinjčanka je vabilo zaposlenih v svoji domači bolnišnici zavrnila«

Ambulanta za voznike na URI Soča je namreč edina ambulanta v Sloveniji, kjer opravljajo obvezna testiranja, ki jih mora opraviti vsak invalid pred podaljšanjem vozniškega dovoljenja, sicer tega ne more pridobiti.

Kot so zapisali, zaradi nedostopnega javnega potniškega prometa veliko invalidov uporablja svoje lastno vozilo, da so lahko kos vsakodnevnim migracijam in lahko zadovoljijo potrebe po mobilnosti. Če ti invalidi ne morejo podaljšati vozniških dovoljenj, ker v ambulanti za voznike ne morejo opraviti predhodnega testiranja, pa so primorani ostati doma in ne morejo opravljati vsakodnevnih življenjskih aktivnosti, kot je obisk trgovine ali zdravnika, delo v službi in podobno.

image_alt
Zdravnikov za predavanja na NIJZ niso našli, nato je tam zaposlena to izvedla preko s.p.-ja

V NSIOS se združuje 24 invalidskih organizacij, ki povezujejo več kot 210 lokalnih društev. Vključene invalidske organizacije zastopajo interese prek 115.000 slovenskih invalidov.

image_alt
Profesorica na Medicinski fakulteti šokirala državo, to so odzivi Slovencev

 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije