RAZSTAVA

Tropski raj spremenili v zimsko pravljico

Na adventni razstavi Vrtnega centra Kurbus tudi fotografiranje v družbi severnih jelenov.
Fotografija: Skrivnostna božična vasica FOTOgrafije: Oste Bakal
Odpri galerijo
Skrivnostna božična vasica FOTOgrafije: Oste Bakal

V Vrtnem centru Kurbus tik ob regionalni cesti na izhodu iz Gornje Radgone proti Radencem so odprli že šesto veliko adventno razstavo v soju lučk. Vstop je brezplačen, saj so vsi eksponati tudi na prodaj. S tem v Vrtnem centru Kurbus prodajnemu prostoru vdihnejo nove vsebine, obiskovalcem pa ponudijo številne ideje za krasitev doma ter poskrbijo, da pozabijo na skrbi in začutijo čarobnost adventnega časa.
Slikati se je mogoče na saneh s severnima jelenoma.
Slikati se je mogoče na saneh s severnima jelenoma.

Na približno 300 kvadratnih metrih površine so tudi letos ustvarili Zimsko pravljico. Že pri vhodu obiskovalce najprej objame čudovita barvna paleta božičnih zvezd. Nato se zazrejo v romantični kotiček, kjer ljubezen in toplino božiča pričarata star kamin in smreka, okrašena z velikimi rdečimi pentljami in bleščečimi zlatimi kroglicami. Pot obiskovalca popelje v božični gozd lučk. »Nekdanji tropski pragozd smo odeli v nešteto sijočih lučk, božične zvezde pa s svojo gracioznostjo spreminjajo prostor v čarobnega,« pravi direktorica Vrtnega centa Simona Kurbus.
Obiskovalca najprej pozdravi polje božičnih zvezd.
Obiskovalca najprej pozdravi polje božičnih zvezd.

A tukaj se pot še ne konča. »Pravi zimski mraz boste začutili na poti do skrivnostne mini božične vasice, skozi katero vozi čarobni vlak in prinaša darila.« Del nekdanjega tropskega raja pa so spremenili v božični ambient za fotografiranje v družbi severnih jelenov. Obiskovalci se lahko fotografirajo sami ali to prepustijo profesionalcem.


Kot ugotavljajo Kurbusovi, so ljudje vsako leto navdušeni nad adventno razstavo, saj si jo pridejo ogledat iz Pomurja in drugih koncev Slovenije ter iz tujine, predvsem iz sosednje Avstrije. »Hvalijo delo naših cvetličark, ki se res potrudijo. Ogromno domišljije in različnih idej je potrebnih, poleg tega za razstavo porabimo veliko zelenja in vej, skratka material, ki ga lahko naberemo v naravi. Ko vse to zažari v soju tisočerih barv in lučk, je naš cilj dosežen,« je zadovoljna Simona Kurbus.
Skrivnostna božična vasica FOTOgrafije: Oste Bakal
Skrivnostna božična vasica FOTOgrafije: Oste Bakal

Vrtni center Kurbus na Meleh pri Gornji Radgoni bo v adventnem času odprt vsak dan, in sicer od ponedeljka do petka med 7. in 19. uro, v soboto med 7. in 17. uro, v nedeljo pa med 8. in 12. uro. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije