PREZGODNJE SLOVO

Tragedija v Novi Gorici: umrla porodnica, za seboj pustila štiri otroke

Preverili smo informacijo, ali drži, da je novopečena mamica umrla zaradi zapletov po cepljenju.
Fotografija: Mama štirih je umrla šesti dan po porodu, novorojenček je preživel. FOTO: Marko Feist, Slovenske novice
Odpri galerijo
Mama štirih je umrla šesti dan po porodu, novorojenček je preživel. FOTO: Marko Feist, Slovenske novice

Na družbenih omrežjih krožijo informacije, da je v Novi Gorici umrla 28-letna porodnica, ki naj bi bila nekaj dni pred porodom cepljena s cepivom janssen. V Splošni bolnišnici Dr. Franca Derganca Nova Gorica so nam potrdili, da je pred dnevi pri njih res umrla ženska nekaj dni po porodu, a so informacije, da je do zapletov prišlo zaradi cepljenja, zanikali.

»V bolnišnico smo šestnajst dni pred pričakovanim datumom poroda sprejeli 42 let staro nosečnico, ki je bila dan pred sprejemom cepljena s prvim odmerkom cepiva Pfizerja. Sprejeta je bila zaradi zapletov v nosečnosti, ki niso bili povezani s cepljenjem. Šesti dan po porodu je žal umrla. V bolnišnici smo že uvedli vse redne in ustaljene protokole, s katerimi moramo ugotoviti vzrok smrti. Do zaključka analize primera, nadaljnjih informacij ne moremo posredovati,« so nam sporočili iz bolnišnice v Novi Gorici.

Po naših informacijah gre za 42 let staro državljanko Albanije, ki je v Sloveniji živela s soprogom in štirimi otroki, najmlajšim starim komaj nekaj dni.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije