STRAH JE BIL UPRAVIČEN

Tega smo se bali: rekordne cene bencina in dizla po Sloveniji

Za liter dizla boste odšteli več kot 1,8 evra.
Fotografija: Simbolična fotografija. FOTO: Leon Vidic, Delo
Odpri galerijo
Simbolična fotografija. FOTO: Leon Vidic, Delo

Cene naftnih derivatov so se danes, v skladu s pričakovanji, na bencinskih servisih v Sloveniji dvignile. Kot je razvidno iz portala Goriva.si, je na bencinskih servisih Petrola zunaj avtocest je treba za liter 95-oktanskega bencina odšteti 1,617 evra, za liter dizla pa 1,817 evra. OMV Slovenije liter 95-oktanskega bencina ponuja za 1,619 evra, dizla pa za 1,824 evra.

image_alt
Ne samo pogonska goriva, odslej dražja tudi elektrika in plin

Še nekoliko višje so cene na bencinskih servisih ob avtocestah. Na Petrolovih avtocestnih črpalkah je za 95-oktanski bencin zdaj treba odšteti 1,682 evra na liter, na OMV pa 1,697 evra. Za liter dizla bo na Petrolu treba odšteti 1,876 evra na liter, na avtocestnih črpalkah OMV pa 1,889 evra.

Vlada ni podaljšala regulacije cen

Cene 95-oktanskega bencina in dizla se spet oblikujejo prosto na trgu, potem ko se vlada ni odločila za podaljšanje regulacije cen pogonskih goriv. Za začasno regulacijo maloprodajnih cen določenih naftnih derivatov se je vlada odločila 14. marca zaradi hudih motenj na trgu z naftnimi derivati in velikih nihanj cen po ruskem napadu na Ukrajino.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije