MRZLO BO

Štrbunknili bomo krepko pod ničlo, prihaja tudi sneg?

V osrednji Sloveniji bo v sredo in četrtek precej mrzlo. Najnižje temperature bodo minus štiri stopinje Celzija, kaže trenutna napoved.
Fotografija: Simbolična fotografija. FOTO: Guliver, Getty Images/Istockphoto
Odpri galerijo
Simbolična fotografija. FOTO: Guliver, Getty Images/Istockphoto

V konec tedna smo vstopili s čudovitim sončnim zahodom. Fotografije, ki prikazuje prelivanje neverjetnih barv, so preplavile družabna omrežja.

Po prelepem večeru smo se prebudili v mrzlo jutro. Marsikje po državi so izmerili temperature čisto blizu ledišča, ponekod so se spustile tudi pod ničlo. Nič nenavadnega, kaj ne, saj se je november vendar že prevesil v drugo polovico.

Vrhunec v četrtek

»Od zahoda se je nad srednjo Evropo in severozahodni Balkan razširilo območje visokega zračnega tlaka. S severozahodnimi vetrovi nad naše kraje doteka razmeroma hladen in suh zrak,« napovedujejo meteorologi Agencije RS za okolje (Arso).

Trend nižanja temperatur – dnevnih – se bo tako nadaljeval vse do vključno četrtka, ko bo dosežen vrhunec. Vsaj ko govorimo o osrednji Sloveniji. Čez dan bomo izmerili vsega štiri stopinje Celzija, najnižje jutranje temperature pa bodo kar štiri stopinje pod ničlo, kaže trenutna napoved. Čez dan se boste sicer lahko naužili precej sonca. 

Prihaja sneg?

Po precej hladnima sredi in četrtku se bo trend obrnil: malenkost topleje bo, a ponekod bo tudi več oblačnosti.

Nekateri amaterski prognostiki za petek celo omenjajo možnost sneženja. A po trenutnih podatkih Arsa je verjetnost belih snežink zelo blizu nič.

Kako se bo izteklo na koncu, bomo seveda spremljali.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije