NAJ BERE

Ste slišali, kaj Janši priporoča ministrica Vrečko?

Prvak SDS je ministrico za kulturo pozval k odstopu zaradi besed Slavoja Žižka o aktualnem dogajanju na Bližnjem vzhodu.
Fotografija: Janez Janša. Foto: Jure Eržen/delo
Odpri galerijo
Janez Janša. Foto: Jure Eržen/delo

Ministrica za kulturo Asta Vrečko je danes prvaku SDS Janezu Janši priporočila branje Ljubljanskega manifesta o poglobljenem branju, ki ga je Slovenija predstavila na knjižnem sejmu v Frankfurtu.

Njegov glavni poudarek je, da si je treba vzeti čas za branje in razumevanje kompleksnih besedil za razumevanje kompleksnosti sveta, je zapisala.

Asta Vrečko. FOTO: Črt Piksi
Asta Vrečko. FOTO: Črt Piksi

S tem se je odzvala na njegov poziv k odstopu, ki ga je ta izrekel po nastopu filozofa Slavoja Žižka na odprtju frankfurtskega knjižnega sejma (FKS).

»Vodja opozicije Janez Janša me je že večkrat pozval k odstopu, tako da to ni nič presenetljivega. Tudi tokrat za to nima nobenega razloga,« se je ministrica odzvala na svojem profilu na facebooku.

Kot je še zapisala, se Slovenija na FKS, kjer je častna gostja, s svojimi avtorji in avtoricami odlično predstavlja. »Slovenski paviljon je poln ljudi, dogodki izjemno dobro obiskani.«

image_alt
Po škandalu se je oglasil Žižek, kritikom sporoča: »Moral bi biti še bolj oster«

Ob tem je še dodala, da je bil projekt gostovanja pred enim letom, ko so prevzeli vodenje ministrstva za kulturo od prejšnjega vodstva, na majavih temeljih ter finančno in vsebinsko slabo zastavljen. Ob takrat pa je bilo vloženega veliko napora, da so ga »pripeljali do točke, da smo na knjižno predstavitev v Frankfurtu lahko ponosni prav vsi«.

Janša je ministrico pozval k odstopu zaradi Žižkovih besed o aktualnem dogajanju na Bližnjem vzhodu, s katerimi je vznemiril nekatere v dvorani, kar je označil za »blamažo«.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije