V LETU 2022

Slovensko zdravniško društvo: politika naj uvede obvezno cepljenje proti covidu 19

Zapisali so, da je edini uspešni ukrep, ki ga ponuja medicinska znanost, cepljenje.
Fotografija: Cepljenje je brezplačno in dostopno vsem prebivalcem Slovenije. FOTO: Blaž Samec
Odpri galerijo
Cepljenje je brezplačno in dostopno vsem prebivalcem Slovenije. FOTO: Blaž Samec

V Slovenskem zdravniškem društvu (SZD) pozivajo DZ, da sledi evropskim in svetovnim zgledom in v letu 2022 zahteva izpolnjevanje pogoja PC (preboleli, cepljeni) oz. obvezno cepljenje proti covidu 19. Zdravniki želijo v novem letu vsem bolnikom ponovno omogočiti normalno dostopnost zdravljenja vseh bolezni, za kar je po njihovem ključno cepljenje.

V novoletni poslanici SZD so zdravniki opozorili, da slovenski bolniki že dve leti z zamikom dostopajo do zdravstvenih storitev. Poudarili so, da je nujno treba zaščititi vse bolnike in jim omogočiti dostop do zdravstvenih storitev, ki so jih imeli na voljo pred epidemijo covida 19. Zdravniki so namreč soočeni z dodatnim bremenom, ki ga predstavljajo covidni bolniki z dihalnimi težavami in zapleti.

Preberite še: 

image_alt
Toliko okužb so potrdili v četrtek, v veljavi novi ukrepi

Opozorili so, da je cepljenje ključno, saj omogoča lažji potek bolezni in s tem zdravljenje več bolnikov z drugimi boleznimi, kljub temu, da ne nudi popolne zaščite. Poudarili so, da je svoboda posameznika omejena s svobodo soljudi. Ob tem so izpostavili, da je cepljenje brezplačno in dostopno vsem prebivalcem Slovenije.

Poklukar vesel, da se je odprla razprava

Minister za zdravje Janez Poklukar je ob tem izrazil veselje, da so se v minulih dneh odprle razprave o obveznem cepljenju in pogoju PC oz. o bodočem statusu necepljenih v družbi. Meni, da bo družba morala glede tega zavzeti stališče, pri tem pa da moramo biti kar se da enotni.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije