LOKALNE VOLITVE

V Kopru vse bliže rezultatu: Popovič se poslavlja

V Kopru čakajo na izide. Bodo župana dobili v prvem krogu?
Fotografija: Aleš Bržan ostaja na čelu Mestne občine Koper. 
Odpri galerijo
Aleš Bržan ostaja na čelu Mestne občine Koper. 

V Kopru glasove še štejejo, prešteli so jih nekaj več kot 51 odstotkov, in neuradni delni izidi kažejo, da bo v prvem krogu slavil aktualni župan Aleš Bržan. Dolgoletni koprski župan Boris Popovič se je poskušal na današnjih volitvah vrniti v sedlo obalne mestne občine, a mu ni uspelo. V odzivu je dejal, da je tokrat kandidiral zadnjič in da se umika iz lokalne politike. 

Popoviču ni uspela velika vrnitev.
Popoviču ni uspela velika vrnitev.

Bržanovi podporniki in kandidati Liste Aleša Bržana za mestni svet čakajo na izide v Šalari, Gibanje Svoboda, ki prav tako podpira njegovo kandidaturo, je vse svoje kandidate iz štirih istrskih občin medtem zbralo v Portorožu.

Bržan je prispel v svoj volilni štab pol ure po zaprtju volišč. Kot je dejal, »danes ni več čas za pričakovanja, danes je bila glavna anketa«. 

image_alt
Volilna infografika: rezultati županskih volitev za vseh 212 občin. Poiščite svojo

Popovič pa izide čaka obkrožen s podporniki v Žusterni. V prvi izjavi po prihodu v štab je dejal, da na ankete ne da dosti in da glede na vzdušje in podporo, ki ju čuti na terenu, vendarle še vedno upa tudi na zmago. Tudi njegovi podporniki verjamejo, da anketa ni pokazala pravega stanja in da bo bivši župan prejel bistveno več od napovedanih 30 odstotkov podpore. Po poročanju portala N1 naj bi gostom v štabu postregli burgerje z imenom Popovičeve liste Koper je naš.

Za župansko mesto so se v Kopru na volitvah, se je sicer potegovalo šest kandidatov, med njimi je ena ženska. Za vnovični mandat je kandidiral trenutni župan Aleš Bržan (Lista Aleša Bržana/Gibanje Svoboda). Na župansko se je po štiriletnem premoru poskušal vrniti Boris Popovič (Koper je naš), ki je koprsko občino vodil 16 let. Spomnimo, v Kopru je Aleš Bržan prekaljenega župana Borisa Popoviča premagal za pičlih sedem glasov. O zmagi so odločile glasovnice, poslane po pošti. 

image_alt
Izvoljeni Janković, Macedoni, Dermol, Klugler, Bržan in Gajškova; drugi krog v MB, KR, MS, NG, CE in Krškem (VIDEO, FOTO)

Poleg nekdanjega župana Kopra na volitvah kandidira tudi nekdanji podžupan Peter Bolčič (Zaupanje). Na lokalnih so sodelovali še trije kandidati parlamentarnih strank – Igor Colja (SDS), Alan Medveš (Levica) in Jadranka Šturm Kocjan (SD).

Javnomnenjske raziskave tokrat Bržanu napovedovale zmago v prvem krogu, je pa res, da se mu je od zadnjega merjenja Popovič približal.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije