VOLILNI VEČER IZ MINUTE V MINUTO

Izvoljeni Janković, Macedoni, Dermol, Klugler, Bržan in Gajškova; drugi krog v MB, KR, MS, NG, CE in Krškem (VIDEO, FOTO)

V kar nekaj ključnih občinah bo odločil drugi krog. Razočarala je volilna udeležba, ki je znašala le 43 %. Janša je že razglasil zmago SDS na lokalnih volitvah po številu svetnikov. Berite naprej, za vas smo razmere ves večer spremljali v živo.
Fotografija: Zoran Janković bo novi-stari župan Ljubljane. FOTO: Leon Vidic/Delo
Odpri galerijo
Zoran Janković bo novi-stari župan Ljubljane. FOTO: Leon Vidic/Delo

Mestne občine: objavljamo dva kandidata s po največ glasovi


Opomba: za vseh 212 občin podatke objavljamo tukaj.

KOMENTIRAMO v živo

23:25 Krško: odziv obeh kandidatov na volilni rezultat:

Nekdanji poslanec Dušan Šiško je ocenil, da je rezultat dober in da je to zmaga zanj in za njegovo listo, saj so nastopili brez druge politične podpore oz. kot neodvisni. Verjame v svoje sodelavce in v zmago v drugem krogu.

Višji kriminalistični inšpektor Janez Kerin se je v prvem odzivu zahvalil volivcem za podporo. Uvrstitve v drugi krog je vesel, vse svoje dosedanje volivce in morebitne nove pa je povabil na volitve v drugem krogu, v katerem pričakuje zmago. Aktualni župan Miran Stanko za vnovični mandat ni kandidiral.

23:01 V Gibanju Svoboda so po delnih neuradnih rezultatih lokalnih volitev zadovoljni z dosežkom stranke, manj pa z volilno udeležbo. "V kratkem času nam je uspelo izjemno veliko in vsi uspehi, ki smo jih zgradili na tej poti, nas bodo samo navdajali še z večjim entuziazmom, da gradimo pravilno politiko," ocenjuje podpredsednica Urška Klakočar Zupančič.

22:29 Pri Zoranu Jankoviću počasi že pospravljajo, zmanjkalo je tudi kuhanega vina, javlja naš poročevalec. DVK je sicer v Ljubljani preštel šele dobro tretjino glasov, kljub temu, da so volišča zaprta že tri ure in pol.

FOTO: A. L.
FOTO: A. L.

22:25 Ptuj: odziv zmagovalke volitev Nuške Gajšek:

Aktualni ptujski županji Gajškovi se je uresničila tiha želja, da bi drugi mandat na čelu najstarejšega slovenskega mesta osvojila že v prvem krogu volitev. "Čakajo nas štiri težka in pestra leta. Ne bo lahko, vsaj glede na globalne razmere. Vendar imamo nek način dela, vzpostavili smo odnose in komunikacijo, zato upam, da bomo na tem gradili. Volilna kampanja je bila strpna in konstruktivna, zato pričakujem, da bodo vsi, ki bodo sedeli v mestnem svetu, temu sledili. Naši programi so si zelo podobni, med nami večjih razhajanj ni in verjamem, da se da marsikaj dogovoriti, na čemer bomo trdo delali," je dejala. V naslednjem mandatu ob nekaterih pomembnih projektih, pri katerih so odvisni predvsem od države, kot tiste, na katerih bodo najbolj delali, našteva obnovo kanalizacijskega in vodovodnega sistema ter obnovo osnovne šole Breg. Ob tem se bodo lotili tudi gradnje neprofitnih stanovanj ter gradnje centralne kuhinje vrtca.

Volitve Ptuj: zmagovalka Nuška Gajšek. FOTO: Mediaspeed
Volitve Ptuj: zmagovalka Nuška Gajšek. FOTO: Mediaspeed

22:20 Novo mesto: odziv zmagovalca volitev Gregorja Macedonija

"Mislim, da smo delo zastavili ambiciozno. Veliko je sprememb. To ni lahka pot, a mislim, da si Novo mesto to zasluži". Volilno kampanjo je ocenil kot relativno mirno, kar pripisuje temu, da je potekala v senci predsedniških volitev in referendumske kampanje. "Mogoče je škoda, da ni bilo več tem, več vsebine, vseeno pa verjamem, da so se volivci znali odločiti," je še dejal. Tudi Macedonijev protikandidat Vovko ocenjuje, da je bila kampanja umirjena in v okviru pričakovanj. Veseli ga, da ni bilo podtikanj in da ne on ne Macedoni nista vodila negativne kampanje.

22:16 Kranj: odziv obeh kandidatov na volilni rezultat:

Ivo Bajec je po uvrstitvi v drugi krog zelo zadovoljen. Kot je poudaril, je takšen rezultat tudi pričakoval. Glede nadaljevanja volilne kampanje in pričakovanj pred drugim krogom pa je poudaril, da gredo naprej in da se bodo do zadnjega diha borili za zmago.  "Vsak zagovarja svoj program in upam, da ga bo, kdorkoli bo zmagal, tega tudi izpeljal," je izpostavil. Kot je ocenil Bajec, ki je vesel široke podpore strank, je glede rezultata v drugem krogu vse odprto.

Aktualni župan Matjaž Rakovec je zadovoljen, da je v primerjavi z letom 2018 izboljšal rezultat "za več kot 50 odstotkov". "Sem zelo vesel, ker po zadnjih podatkih listi zelo dobro kaže, to pomeni, da bi lahko imeli najmanj sedem mestnih svetnikov, kar je res odličen rezultat," je dejal Rakovec. "Naloga je, da predstavim program, da bomo nadaljevali uspešno delo," je dodal. Vesel je tudi nasprotnika v drugem krogu. "Ivo Bajec je bil korekten celo kampanjo," je dejal. Znal je pohvaliti, kar so v občini naredili dobrega, in tudi kritično pogledati na razmere, je zaključil Rakovec.

Volitve Kranj: potreben bo drugi krog. FOTO: Mediaspeed
Volitve Kranj: potreben bo drugi krog. FOTO: Mediaspeed

22:14 Prvak SDS-a Janez Janša je povedal, da trenutni rezultati kažejo, da je SDS že petič zapored zmagovalka po seštevku mestnih in občinskih svetnikov. Ocenil je, da bo stranka vsaj dosegla, če ne presegla rezultate z volitev pred štirimi leti. Pred štirimi leti je bilo izvoljenih 52 županov, trenutno pa jim kaže že zmago v 45 občinah.

22:11 Celje: odziva obeh kandidatov na volilni rezultat:

Bojan Šrot: »Težko je reči, kaj me čaka, ampak kampanjo bomo peljali do konca tako, kot smo jo že sedaj: pozitivno z veliko osebnega stika, kreativno, spoštljivo. Podpora drugih strank, list ni pomembna. Mislim, da ljudje vendarle vedo, da izbirajo osebo, ne pa stranko. Nisem razočaran, sploh ne. Vesel sem tega rezultata. Se tudi zahvaljujem volivkam in volivcem in ga sprejemam čisto normalno. Smo pa verjetno vsi razočarani nad volilno udeležbo. Vsi, ki ne gredo na volitve, se odločijo, da bodo izbiro dali nekomu tretjemu.«

Celje. Neodvisni kandidat Matija Kovac se je uvrstil v drugi krog županskih volitev v Celju. FOTO: Gregor Mlakar/STA
Celje. Neodvisni kandidat Matija Kovac se je uvrstil v drugi krog županskih volitev v Celju. FOTO: Gregor Mlakar/STA

Matija Kovač: »Volivci so povedali, da je Celje zrelo za spremembe, da je čas, da se prestavimo v prihodnost, da začnemo tudi sodelovati na neki drugi bazi kot na nekih strankarskih interesih, da postanemo neka skupna ljudska fronta, ki bo zadeve delala bistveno drugače. Predvsem na terenu, z malimi ljudmi in šele potem v mestnem svetu, v nekem tvornem sodelovanju, ki smo ga sicer v Celju že v preteklosti navajeni.« 

V Laškem so prešteli že skoraj 120 % glasovnic? FOTO: Twitter
V Laškem so prešteli že skoraj 120 % glasovnic? FOTO: Twitter
21:54 Ta večer res ni dober za informatike na DVK: v nekem trenutku so v občini Laško prešteli, reci in piši, kar 120 % glasovnic. Nazadnje je tako uspelo v devetdesetih v Srbiji zmagovati Slobodanu Miloševiću.

21:52 Video: Zoran Janković po podatkih DVK vodi s 63 % podpore, a štetje glasovnic tu poteka po polžje. Skoraj tri ure po zaprtju volišč so v Ljubljani prešteli komaj petino glasovnic.

21:31 Maribor: odziva obeh kandidatov na volilni rezultat:

Nekdanji župan Franc Kangler (NLS), ki se je glede na delne neuradne rezultate skupaj z aktualnim županom Sašo Arsenovičem uvrstil v drugi krog, pravi, da verjame v nadaljnje zaupanje volivcev. "Imam dobro ekipo, predvsem pa dober program za ljudi, za občane Maribora, ki vedo, da smo sposobni narediti, kar obljubimo," je dejal. "Čestitam vsem mojim sokandidatom za rezultate, za mene pa je to velika obveza in za mojo ekipo še v drugem krogu 14 dni trdega dela, še bolj se približati ljudem, mladim, starejšim. Ampak še enkrat povem, da to kar obljubim, v Mariboru vsi vedo, to bom tudi storil," je dodal. "Pričakujem, da bomo v Mariboru, ne glede na to, kdo bo župan, naredili močno, trdno koalicijo. Aktualnemu županu je koalicija razpadla, jaz pa imam interes, da se povežemo, združimo, predvsem pa, da konflikte rešujemo z dialogom, ne pa s problemi, kot smo bili v preteklosti deležni," je še povedal Kangler.

Kandidat NLS za župana Maribora Franc Kangler po objavi rezultatov volitev v pisarni NLS. FOTO: Nebojša Tejič/STA
Kandidat NLS za župana Maribora Franc Kangler po objavi rezultatov volitev v pisarni NLS. FOTO: Nebojša Tejič/STA

Saša Arsenovič je relativno nizko volilno udeležbo komentiral kot posledico utrujenosti volivcev od predvolilnih obljub. "Mi nismo obljubljali, mi smo dejansko veliko naredili," pa se je odzval na vmesne rezultate, po preštetih blizu 90 odstotkih glasov. V drugem krogu se bo pomeril s Kanglerjem, ki je zbral 26,8 odstotkov glasov. Po Arsenovičevih besedah je Kangler star politični lisjak, ki razume dušo ljudi, zato ima še vedno visok rezultat. "Mi pa smo dobili verjetno teh 35 odstotkov kot nagrado za opravljeno delo," je dejal. Meni, da so ljudje nagradili razvojno usmerjenost občine, da se v njej o projektih ne govori, ampak se jih izvaja. V drugem krogu se Arsenovič nadeja bolj vsebinske kampanje, kjer se bo manj pogovarjalo o zgodovini in več o energetiki, zdravju, novih vrtcih, šolah, kaj narediti iz Pohorja in kako ohraniti Maribor kot svetilnik regije, je dejal.

Volitve Maribor: Saša Arsenovič FOTO: Mediaspeed
Volitve Maribor: Saša Arsenovič FOTO: Mediaspeed

21:15 Po krajši pavzi, med katero si je dežurna ekipa Novic privoščila slastno pico, nadaljujemo spremljanje volilnih rezultatov. Pravkar smo izvedeli, da je bil razvpiti župan Radencev Roman Leljak ponovno izvoljen. Več o tem tukaj. V Šentjurju pa ni bila izvoljena Jelka Godec. Župan tam ostaja Marko Diaci. Godčeva tako ostaja vodja poslanske skupine SDS. Več o tem pišemo tukaj.

20:54 VIDEO: Izjava Matije Kovača iz Celja:

20:48 VIDEO: Prešerno vzdušje v štabu Zorana Jankovića: kot kaže, mu je uspelo dobiti ogromno podporo Ljubljančanov.

V štabu Jankovića smo opazili tudi pevca Magnifica in Zlatka:

20:46 VIDEO: Izjava Bojana Šrota:

20:45 Na Jesenicah se bosta za županski stolček v drugem krogu volitev potegovala dosedanji župan Blaž Račič in Peter Bohinec. 

20:44 Po najnovejših podatkih je bila volilna udeležba samo 37-odstotna.

20:25 Če si še niste, si oglejte našo volilno infografiko z rezultati za celotno Slovenijo, ki se osvežujejo v živo. A pozor: vse občine še niso vnesle podatkov.

20:17 Imamo tudi prve rezultate za Ljubljano: slavi Zoran Janković z 79-odstotno podporo! A pozor, preštetih je še zelo malo glasovnic.

20:13 Podatkov za Ljubljano še ni. Zoran Janković je sicer dejal, da pričakuje zmago v prvem krogu in udeležbo nad 45 odstotkov. In, če bo treba v mestnem svetu skleniti koalicijo ne bo nobene drame, je poudaril.  "Ne glede na rezultat v mestnem svetu, pa bomo delali sporazum o sodelovanju tako z Gibanjem Svoboda kot SD," je napovedal. »Vedel sem, da bo nizka udeležba, nisem pa vedel, da bo tako nizka. Po mojem mnenju sta razloga dva, vsako nedeljo imamo volitve, hkrati pa so razlog javnomnenjske ankete, ki so kazale, da premočno vodim. Pričakujem zmago v prvem krogu in večino Liste Zorana Jankovića v mestnem svetu. Ne glede na rezultat v mestnem svetu, bomo delali sporazum o sodelovanju tako z Gibanjem Svoboda kot SD.«

20:05 Neuradni rezultati za mestne občine, zbirno:

  1. V Ljubljani slavi Zoran Janković, a pozor, štetje glasovnic v prestolnici poteka po polžje.
  2. V Mariboru drugi krog med Arsenovičem in Kanglerjem.
  3. V Kranju drugi krog med Rakovcem in Stevanovićem ali Bajcem.
  4. V Murski Soboti drugi krog med Mešičem in Anželjem.
  5. V Novi Gorici drugi krog med Turelom in Miklavičem.
  6. Na Ptuju dve tretjini podpore za Gajškovo.
  7. V Novem mestu tri četrtine podpore za Macedonija.
  8. V Krškem bo gotovo drugi krog, a ni še jasno, med kom, ker so trije kandidati zelo skupaj.
  9. V Kopru je Bržan malenkost prehitel Popoviča.
  10. V Celju drugi krog med Šrotom in Kovačem.
  11. V Velenju je prepričljivo zmagal Peter Dermol.
  12. V Slovenj Gradcu brez protikandidata slavi Klugler.

20:00 Naš paparac poroča, da je snaha Ursula Gawish prišla proslavljat v čevljih YSL, ki menda stanejo dobrega jurja evrov.

Prestižni čevlji Ursule Gawish. FOTO: A. L.
Prestižni čevlji Ursule Gawish. FOTO: A. L.

19:57 Kranj: izjava Zorana Stevanovića:

19:56 Maribor: Vzdušje v štabu Vojka Flisa:

19:54 Maribor: Vzdušje v štabu Franca Kanglerja:

Izjava Kanglerja:

19:53 Koper: Vzdušje v štabu Borisa Popoviča:

19:52 Maribor: Vzdušje v štabu Saše Arsenoviča:

19:50 Kranj: Vzdušje v štabu Matjaža Rakovca:

Izjava Matjaža Rakovca:

19:43 VIDEO: utrip pred volilnim štabom Zorana Jankovića. Med gosti smo opazili Jankovićevo snaho Ursulo Gawish in eksministra Boštjana Koritnika, ki utegne postati ljubljanski podžupan. Ste vedeli, da je Koritnik nekoč uporabljal razvpiti Tinder? O tem pišemo na Mični.

Ursula Gawish FOTO: A. L.
Ursula Gawish FOTO: A. L.

Boštjan Koritnik FOTO: Instagram
Boštjan Koritnik FOTO: Instagram

19:37 Krško: V volilnih štabih šestih županskih kandidatov v Mestni občini Krško je po zaprtju volišču napeto in v pričakovanju uvrstitev v drugi volilni krog. Za položaj župana Mestne občine Krško se po napovedanem odhodu dozdajšnjega župana Mirana Stanka, ki se za vnovični mandat ni odločil kandidirati, potegujejo kandidat s podpisi volivcev in podporo Društva Modra smer Kerin, kandidat SDS Olovec, kandidat SLS s podporo NSi Iztok Starc, kandidatka s podpisi volivcev Janja Starc, kandidat s podpisi volivcev Šiško in kandidat Gibanja Svoboda s podporo SD Zorko. Med navedenimi kandidati sicer ni izstopajočih favoritov

19:35 Dežurna služba ministrstva za notranje zadeve je od začetka volilnega molka v soboto do danes do 19. ure, ko so se zaprla volišča, prejela 99 obvestil o domnevnih kršitvah volilnega molka.

19:28 Koper: Pričakovanje izidov v Kopru mineva v znamenju vnovičnega županskega dvoboja med aktualnim županom Alešem Bržanom in nekdanjim županom Borisom Popovičem. A bo ta, kot kaže, manj napet kot pred štirimi leti, aktualnemu županu so namreč javnomnenjske ankete pokazale zmago v prvem krogu. V zadnji raziskavi javnega mnenja je podporo Bržanu izkazalo 55,7 odstotka opredeljenih anketirancev. Popovič vseeno ostaja optimističen.

Bržan bo stari-novi župan Kopra. FOTO: Črt Piksi
Bržan bo stari-novi župan Kopra. FOTO: Črt Piksi

Popoviću ni uspel veliki povratek. FOTO: Črt Piksi
Popoviću ni uspel veliki povratek. FOTO: Črt Piksi

Štab Zorana Jankovića FOTO: Leon Vidic/Delo
Štab Zorana Jankovića FOTO: Leon Vidic/Delo

19:16 Naš poročevalec iz središča Ljubljane je v objektiv ujel Mojco in Sama Lozeja. On je direktor Energetike Ljubljana, ona kandidra na LZJ za mestni svet.

Ljubljanski vplivni par Mojca in Samo Lozej. FOTO: A. L.
Ljubljanski vplivni par Mojca in Samo Lozej. FOTO: A. L.

19:11 Skočimo v Kranj: kot poroča Delov dopisnik, tam za favorita velja zdajšnji župan Matjaž Rakovec, ki ga predlaga stranka SD. Pred njegovim štabom v središču Kranja se je zbralo okoli 50 podpornikov. Javno mnenjske raziskave so Rakovcu sicer kazale visoko, več kot 60-odstotno podporo.

19:07 Aleša Bržana (Koper) nocoj ne bomo videli v živo: pravkar smo izvedeli, da je zbolel. 

19:06 Slovenjgraški župan pa ni edini, ki mu je za izvolitev zadostovalo to, da je danes glasoval sam zase. Novi župani, ki niso imeli protikandidatov, in jim je zato zadostoval en sam glas, so poslali:

(Opomba uredništva: prvotni seznam, ki smo ga prejeli iz uradnih virov, je vseboval napako pri imenu županov občin Dobrepolje in Križevci. Pravilen seznam objavljamo spodaj.)

  • Beltinci: Marko Virag
  • Benedikt: Milan Repič
  • Brezovica: Metod Ropret
  • Cankova: Danilo Kacijan
  • Cerkvenjak: Marjan Žmavc
  • Črenšovci: Vera Markoja
  • Dobje: Franc Leskovšek
  • Dobrepolje: Janez Pavlin
  • Dobrovnik: Marjan Kardinar
  • Dol pri Ljubljani: Željko Savič
  • Duplek: Mitja Horvat
  • Gorenja vas-Poljane: Milan (Milan Janez) Čadež
  • Gornji Grad: Anton Špeh
  • Horjul: Janko Prebil
  • Kozje: Milenca Krajnc
  • Križevci: Branko Slavinec
  • Kungota: Tamara Šnofl
  • Kuzma: Jožef Škalič
  • Lenart: Janez Kramberger
  • Ljubno: Franjo Naraločnik
  • Log-Dragomer: Miran Stanovnik
  • Lovrenc na Pohorju: Marko Rakovnik
  • Medvode: Nejc Smole
  • Mirna: Dušan Skerbiš
  • Mozirje: Ivan Suhoveršnik
  • Naklo: Ivan Meglič
  • Nazarje: Matej Pečovnik
  • Pesnica: Gregor Žmak
  • Pivka: Robert Smrdelj
  • Podčetrtek: Peter Misja
  • Podlehnik: Sebastian Toplak
  • Postojna: Igor Marentič
  • Preddvor: Rok Roblek
  • Rače-Fram: Branko Ledinek
  • Radeče: Tomaž Režun
  • Ravne na Koroškem: Tomaž Rožen
  • Razkrižje: Stanko Ivanušič
  • Ribnica: Samo Pogorelc
  • Selnica ob Dravi: Vlasta Krmelj
  • Semič Polona Kambič: Polona Kambič
  • Slovenj Gradec: Tilen Klugler
  • Sodražica: Blaž Milavec
  • Solčava: Katarina Prelesnik
  • Starše: Stanislav Greifoner
  • Sveti Andraž v Slovenskih goricah: Darja Vudler Berlak
  • Sveti Jurij v Slovenskih goricah: Peter Škrlec
  • Sveti Tomaž: Mirko Cvetko
  • Šmarje pri Jelšah: Matija Čakš
  • Tabor: Marko Semprimožnik
  • Zavrč: Slavko Pravdič
  • Žetale: Anton Butolen

19:01 Čestitamo prvemu novoizvoljenemu županu! Mestno občino Slovenj Gradec bo tudi prihodnja štiri leta vodil Tilen Klugler. Protikandidata ni imel, zato je za izvolitev zadostovalo, da je glasoval sam zase.

19:00 Volišča po Sloveniji so se zaprla, volilne komisije pa pričenjajo s štetjem glasovnic.

18:57 Veste, da je v 51 občinah novi župan že znan, saj se v njih za to mesto poteguje le po en kandidat? Med njimi je kar nekaj pomurskih občin: kot poroča Delo, bo v Črenšovcih mandat ponovila Vera Markoja, še sedmi mandat bosta županovala Marjan Kardinar v Dobrovniku in Stanko Ivanušič na Rakrižju, mandate bodo ponovili tudi Jožef Škalič na Kuzmi, Danilo Kacijan na Cankovi in Marko Virag v Beltincih, v Križevcih pa bodo na čelo občinske uprave dobili Branka Slavinca.

18:50 Naš poročevalec iz štaba Zorana Jankovića v središču Ljubljane javlja, da so razmere zaenkrat mirne: novinarske ekipe postavljajo opremo, pripravlja se kuhano vino, ozvočenje pa nakazuje, da bo nocojšnji večer še dolg. Janković naj bi prišel okoli 20:30.

Situacija pred štabom Jankovića v središču Ljubljane. FOTO: A. L.
Situacija pred štabom Jankovića v središču Ljubljane. FOTO: A. L.

18:38 Ste se kdaj vprašali, zakaj moramo Slovenke in Slovenci v dobrem mesecu dni kar petkrat na volišča? Ne bi bilo hitreje, ceneje in enostavneje, če bi imeli eno supervolilno nedeljo, na kateri bi volili kar vse po vrsti? Ne gre to tako, pojasnjuje DVK:

18:35 Predsednik vlade Robert Golob je ob oddaji glasu poudaril pomen teh volitev za politiko. Tam se začne res prava politika za ljudi, ki ima tudi najbolj konkretne rezultate, ki jih ljudje občutijo neposredno, pravi. »Je pa res, da je potem povezava lokalne na državno sceno izjemno pomembna. Ampak začne se pa tukaj,« je ob oddaji glasu v Novi Gorici dejal predsednik vlade in Gibanja Svoboda.

Predsednica DZ-ja Urška Klakočar Zupančič pa je na volišču v ljubljanskem Šentvidu poudarila pomembnost lokalnih skupnosti. Pričakuje, da se bodo volivci odločili za lokalno skupnost, ki bo vključujoča, povezovalna, ki bo skrbela za lokalno okolje in bo socialno občutljiva. Kot meni, ni nepomembno, kdo so županje in župani v lokalni skupnosti in kdo so mestne svetnice in mestni svetniki. "Čeprav imamo včasih občutek, da se politika gradi od zgoraj navzdol, se velikokrat gradi od spodaj navzgor. Dobri lokalni temelji pomenijo tudi dobro politiko na nacionalnem nivoju," je dejala.

18:30 Volilna udeležba do 16. ure je bila samo 32,7-odstotna. Več o tem pišemo tukaj. To je res malo za volitve, ki na mikro ravni odločajo o tem, kako bomo živeli prihodnja leta in kako se bodo razvijali naši kraji. Praznik demokracije pa tak! Do zaprtja volišč je sicer še pol ure. Če še niste, pojdite volit. Resno. 

18:00 Pozdravljeni v naši družbi! Ves večer bomo za vas spremljali razplet lokalnih volitev. V roku nekaj tednov smo že tretjič na voliščih, pred nami pa sta še dve volilni nedelji (referendum prihodnji teden in drugi krog lokalnih volitev v začetku decembra). Nocoj boste lahko na naši spletni strani slovenskenovice.si spremljali rezultate v živo za vseh 212 občin: povezani smo z informacijskim sistemom DVK, zato bomo štetje glasovnic lahko objavljali v živo. Poročali bomo tudi iz volilnih štabov kandidatov v ključnih, medijsko najbolj izpostavljenih občinah.

VIDEO v živo

Kandidat za župana Ljubljane Zoran Janković bo rezultate lokalnih volitev pričakal v svoji volilni pisarni. Oglejte si prenos v živo:


Vir: STA

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije