SPORNE POMILOSTITVE?

Grims brutalno nad predsednico republike, tu je njen odgovor Janševim

Poslanska skupina SDS vložila zahtevo za sklic izredne seje DZ, na kateri želijo razpravo o izvajanju zakona o pomilostitvi.
Fotografija: Branko Grims in Nataša Pirc Musar FOTO: S. N. 
Odpri galerijo
Branko Grims in Nataša Pirc Musar FOTO: S. N. 

Predsednica republike Nataša Pirc Musar je po besedah poslanca SDS Branka Grimsa oprostila že tretjega obsojenega tihotapca migrantov, zato jo v SDS pozivajo, naj te odločitve pojasni. Grims je dejal, da Slovenija s tem daje sporočilo, da bodo ujeti kriminalci oproščeni.

Nataša Pirc Musar. FOTO: Pool Via Reuters
Nataša Pirc Musar. FOTO: Pool Via Reuters

»Ljudje, ki služijo z nesrečo ljudi, so zadnji, ki bi lahko bili pomiloščeni,« je poudaril. Poslanska skupina SDS je zato vložila zahtevo za sklic izredne seje DZ, na kateri želijo razpravo o izvajanju zakona o pomilostitvi. Ob tem predlagajo naj DZ priporoči vladi, da naj ta v dveh mesecih pripravi spremembe zakona, s katerimi se bo zagotovilo preglednost postopka pomilostitev z obrazložitvami razlogov o pomilostitvah.

Branko Grims in Nataša Pirc Musar FOTO: S. N.
Branko Grims in Nataša Pirc Musar FOTO: S. N.

V SDS želijo tako preprečiti zlorabe in omejiti pomilostitve, da ne bo nepopravljivih posledic.

Policija samo še taksi služba ilegalnih migrantov?

Grims je ocenil, da je vlada Roberta Goloba migrantom poslala signal, naj pridejo v državo, ko je začela javno odstranjevati ograjo. Ob tem vlada financira tudi nevladne organizacije, ki dajejo migrantom navodila, kako najbolj učinkovito vdreti v državo, meni Grims.

Z meje je vlada umaknila vojsko in nato še policijo in tako po Grimsovih besedah onemogočila, da bi migrante zavračali že na sami meji. »Danes je policija samo še taksi služba ilegalnih migrantov, zato je prišlo nasilje do Ljubljane,« je dejal.

Vladi očita veleizdajo

Vlada je po njegovih navedbah v Bruslju podala soglasje k obveznim kvotam za migrante, za kar bi morala najprej dobiti soglasje v DZ, »temu se reče preprosto veleizdaja«, je bil oster Grims.

 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije