PREDSTAVA S KONJI

S črno kitaro med belimi lipicanci

Več kot 40 konj v ritmu uspešnic Vlada Kreslina, Malih bogov in članov Policijskega pihalnega orkestra.
Fotografija: Plemenska čreda lipicancev FOTO: Oliwia Chmielewska
Odpri galerijo
Plemenska čreda lipicancev FOTO: Oliwia Chmielewska

V Kobilarni Lipica bo v nedeljo, 6. oktobra, ob 15. uri Dan Kobilarne Lipica, ko se bo več kot 40 najlepših lipicancev gibalo v ritmu najstarejših in največjih uspešnic Vlada Kreslina, Malih bogov in članov Policijskega pihalnega orkestra – ti bodo poskrbeli, da bodo obiskovalci Kreslinove tone podoživeli še globlje. Neizmerni lepoti in eleganci belih lipicancev v Lipici se pridružuje francoska jahačica in izjemna šepetalka konjem Magnificent Maelle. Več kot 40 konj bo zablestelo v spektaklu Beli lipicanci in črna kitara.
Vlado Kreslin s črno kitaro FOTO: Primož Hieng
Vlado Kreslin s črno kitaro FOTO: Primož Hieng

Kobilarna Lipica je ena najstarejših na svetu in rojstni kraj lipicancev. Tradicija vzreje belih konj že več kot 430 let živi sredi edinstvene kraške pokrajine ter predstavlja enega najlepših naravnih in kulturnih spomenikov Slovenije.
Njena zgodovina je tesno povezana s Habsburžani, ki so kar 650 let vladali obsežnemu delu baročne Evrope. Konji – idealen je bil španski konj – so bili v tistem času ključna strateška dobrina, zato so bili za Habsburžane izjemnega pomena. Kras je po zemlji in podnebju zelo podoben Španiji, zato ni bila presenetljiva odločitev nadvojvode Karla, da za dvorno kobilarno leta 1578 izbere prav na tem območju zapuščeni letni dvorec tržaškega škofa. Devetnajstega maja 1580 je podpisal pogodbo o prevzemu posesti.


Magnificent Maelle je Francozinja, ki navdušuje z izjemnim čutom za komunikacijo s konji in dresuro v svobodi. Uči nas, da lahko z nežno žensko energijo, trudom in iskrenostjo dosežeš vse, z ljubeznijo pa ukrotiš tudi najbolj mogočne živalske energije. Izredna vez, ki jo je spletla s svojimi konji, ji dovoljuje, da gre stopnico višje.
Dan Kobilarne Lipica bo pravi veliki celodnevni festival v zibelki lipicancev. Beli konji na neskončnih lipiških pašnikih že sami po sebi delujejo pravljično, če temu dodamo še celodnevne delavnice in animacije za otroke, bogato kulinarično kraško ponudbo in glasbo v živo, pa bo to gotovo popoln dan. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije