INŠPEKCIJSKI PREGLED

Ruska vojaška ladja izstrelila opozorilne strele na tovorno ladjo na poti v Ukrajino

Nato je na krovu pristal helikopter z ruskim vojaškim osebjem, ki je pregledalo plovilo.
Fotografija: Po končanem pregledu je ladja lahko nadaljeval pot. FOTO: Stringer Reuters
Odpri galerijo
Po končanem pregledu je ladja lahko nadaljeval pot. FOTO: Stringer Reuters

Ruska vojaška ladja je izstrelila opozorilne strele na tovorno ladjo, ki je pod zastavo Palaua plula proti ukrajinskemu pristanišču Izmail, je sporočila Moskva. Kapitan tovorne ladje se po navedbah Rusije namreč ni odzval na zahteve, naj se ustavi zaradi »inšpekcijskega pregleda zaradi prevoza prepovedanega blaga«.

Rusko obrambno ministrstvo je sporočilo, da je ruska patruljna ladja opazila tovorno ladjo, ki je plula pod zastavo Palaua in je bila na poti v ukrajinsko pristanišče Izmail. Da bi ladjo prisilili k ustavitvi, so z ruske vojaške ladje izstrelili opozorilne strele iz avtomatskega strelnega orožja.

Najpomembnejša izvozna točka

Nato je na krovu pristal helikopter z ruskim vojaškim osebjem, ki je pregledalo plovilo, je še navedlo ministrstvo. Po končanem pregledu je ladja lahko nadaljeval pot.

Pristanišče Izmail na reki Donavi je sicer trenutno najpomembnejša izvozna točka za ukrajinsko žito. Dogovor o izvozu žita prek Črnega morja je Ukrajini od lanskega poletja kljub trajajočemu konfliktu v državi omogočal prodajo približno 33 milijonov ton žita in hrane v tujino. Potem ko je Moskva julija od sporazuma odstopila, je napadla pristanišča v južni ukrajinski regiji Odesa, ki so bila ključna za izvoz.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije