TARČA

Robert Golob odpovedal soočenje z Janezom Janšo

Nekdanji premier o drugem krogu predsedniških volitev, fizičnem napadu na Niko Kovač ...
Fotografija: FOTO: Jure Eržen, Delo
Odpri galerijo
FOTO: Jure Eržen, Delo

Oddaja Tarča je tokrat v studio povabila predsednika vlade Roberta Goloba in predsednika največje opozicijske stranke Janeza Janšo. Ta je sodelovanje v oddaji potrdil, Golob pa ne. Iz kabineta predsednika vlade so namreč popoldne sporočili, da je premier vabilo prejel v ponedeljek, nato pa je kabinet uredniku in voditeljici oddaje Eriki Žnidaršič večkrat sporočil, da predsednik vlade v oddajo ne more priti, je pa predlagal povabilo katerega od podpredsednikov vlade.

O predsedniških kandidatih

Janša je takoj na začetku oddaje dejal, da se je veselil soočenja s premierjem, saj so pred državo težki izzivi, ko bi morali koalicija in opozicija stopiti skupaj. Na vprašanje, ali bodo tudi tokratne volitve osredotočene na glasovanje proti Janševi politiki, je odvrnil, da v drugem krogu predsedniških volitev vendarle kandidirata le dve kandidata. Na očitke, da je kandidat Anže Logar Janšev »trojanski konj« je dejal, da ga je stranka seveda podprla, ker je po njihovem mnenju dober kandidat, in poudaril, da sta ga podprli tudi dve drugi stranki, s podpisi pa tudi ljudje, ki niso volivci SDS.

FOTO: RTV Slovenija
FOTO: RTV Slovenija

Janša je ob tem prepričan, da izvoljeni predsednik republike nima opozicije in mora zastopati tudi tiste, ki ga niso volili, ter da sta ustavni položaj in narava te funkcije drugačna. »A pogosto prihaja do mešanja, kar lahko potrdim tudi na podlagi izjav Roberta Goloba, ki očitno, ker je svež v politiki, ne loči med lokalnimi, predsedniškimi in državnozborskimi volitvami. Sodeč tudi po plakatih, ki se zdaj pojavljajo in so enaki kot pred državnozborskimi volitvami.«

Do napada na Niko Kovač se ne opredeljuje 

Z voditeljico sta se dotaknila tudi vzbujanja dvomov o napadu na  direktorico Inštituta 8. marec Niko Kovač na twitter profilu. Janša je poudaril, da se do dogodka ne opredeljuje, in ob tem je spomnil na afero Fotopub in opozorila, naj se tamkajšnji dogodki ne uporabljajo za politično obračunavanje. Prvak SDS je o številnih svojih objavah na twitterju, povezanih s Kovačevo, ki so podpihovale sovraštvo, dejal, da dvomi, da je kdaj objavil kakšno njeno fotografijo, ki je ni sama posnela.

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije